Vraag het aan Lieve: ‘Mijn partner laat zijn bonuszoon stikken’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Lieve beantwoordt voor DenD intieme vragen over relatie- en liefdesproblemen. Ze schuwt niet om eerlijke en soms harde adviezen te geven. Heb je ook een kwestie die je wilt voorleggen aan Lieve stuur dan je bondig geformuleerde vraag naar [email protected].

Hoi Lieve,

Mijn zoon van veertien is door zijn biologische vader in de steek gelaten toen hij nog maar twee jaar jong was. Op zijn 5de is mijn huidige partner in ons leven gekomen. Mijn partner is altijd een goede bonusvader geweest, maar sinds wij samen een baby hebben, kan hij niets meer van mijn zoon hebben. Hij maakt er de laatste tijd ook wel een potje van. Hij wil zijn bed niet uit en is hondsbrutaal. Bijna dagelijks is het bonje in huis. Help, wat moet ik doen?

A.H. uit R.

Antwoord Lieve

Wat moet jij je eenzaam en machteloos voelen, zo tussen twee vuren in. Toch speel jij hier een cruciale rol in. Maak je partner duidelijk dat jouw zoon nog altijd een kind is. Er is een reden voor zijn gedrag. Hij is al vroeg in zijn leven afgewezen door zijn eigen vlees en bloed. Geen wonder dat hij bang is dat ook zijn stiefvader hem verlaat nu hij een ‘eigen’ kind heeft. Hij is tegen grenzen aan het schoppen, omdat hij op zoek is naar bevestiging. Ik kan je vertellen: je partner komt niet al te best uit de test. Moedig hem aan om één op één tijd met zijn bonuszoon door te brengen, zodat jouw jongen zich weer veilig en geliefd voelt.

Tags

VRAAG HET AAN LIEVE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck