Vraag het aan Lieve: ‘Mijn ‘vriend’ haakt na een paar minuten af’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Nikola van Krieken

Lieve beantwoordt voor DenD intieme vragen over relatie- en liefdesproblemen. Ze schuwt niet om eerlijke en soms harde adviezen te geven. Heb je ook een kwestie die je wilt voorleggen aan Lieve stuur dan je bondig geformuleerde vraag naar [email protected].

Beste Lieve,

Mijn vriendin en ik zijn al acht jaar samen en we hebben het altijd fantastisch gehad. Het klinkt als een cliché, maar in bed vlogen de vonken er vanaf. Dat is nu anders. Recentelijk zijn er ‘prestatieprobleempjes’ in de slaapkamer ontstaan. Ik kan nog steeds opgewonden raken van mijn vriendin, maar mijn ‘vriend’ lijkt steeds vaker na een paar minuten af te haken. Dat maakt niet alleen mij, maar ook haar enorm onzeker. Ik ben gefrustreerd als het ‘niet lukt’, maar dat zij onzeker wordt, raakt me enorm. Ik ben gek op mijn vriendin en wil dat ze zich sexy en begeerd voelt. Lieve Lieve, hoe kunnen we de passie tussen ons herstellen? Help!

K.

Antwoord Lieve

Het feit dat je open bent over ‘prestatieprobleempjes’ is al een goed begin. Om de vonk terug te brengen: voeg wat avontuur toe in de slaap­kamer met spelletjes, speeltjes of sexy lingerie. Bouw weer langzaam op naar seks, door te beginnen met kussen en strelen – en herinner je waarom je verliefd werd. Wat betreft het snel verliezen van opwinding, dat ervaren veel mannen en kan te wijten zijn aan stress, vermoeidheid of gewoon de ups en downs van het leven. Toch is het verstandig om medische oorzaken uit te sluiten door een dokters bezoek. Kleine levensstijl­aanpassingen, zoals meer beweging of een gezonder dieet, kunnen je weer op topniveau brengen.

Tags

VRAAG HET AAN LIEVE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck