Vraag het aan Lieve: ‘Mijn vriendin slaat mij…’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Lieve beantwoordt voor DenD intieme vragen over relatie- en liefdesproblemen. Ze schuwt niet om eerlijke en soms harde adviezen te geven. Heb je ook een kwestie die je wilt voorleggen aan Lieve stuur dan je bondig geformuleerde vraag naar [email protected].

Beste Lieve,

Ik heb een probleem waar ik me heel erg voor schaam. Mijn vriendin slaat me namelijk regelmatig. Ik ben een man en ik heb gemerkt, doordat ik heel voorzichtig wel eens met een goede vriend erover heb gepraat, dat jet erg zwak wordt gevonden dat me dat als man kan overkomen. Mensen verwachten toch dat je voldoende overwicht op je vriendin moet hebben en dat het dus een beetje mijn eigen schuld is. Ik kan zo niet verder, wat kan ik doen?

T. de W. uit A.

Antwoord Lieve

Dat er mannen zijn die worden geslagen door hun vrouw of vriendin is een feit. Volgens onderzoeken betreft het rond de veertig procent van gemelde mishandelingszaken een man. Voor een man, die geacht wordt de ‘sterkste’ te zijn, is het net als voor vrouwen in een dergelijke positie lastig om hulp te vragen. Toch is dat het enige dat je kunt doen en wel zo snel mogelijk. Bel bij dreigend acuut gevaar 112 en voor advies, melden of doorverwijzing naar een van de 40 opvangplekken voor mannen naar Veilig Thuis, 0800-2000. Sterkte!

Tags

VRAAG HET AAN LIEVE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck