Vraag het aan Lieve: ‘Wat als ik offline door de mand val?’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Lieve beantwoordt voor DenD intieme vragen over relatie- en liefdesproblemen. Ze schuwt niet om eerlijke en soms harde adviezen te geven. Heb je ook een kwestie die je wilt voorleggen aan Lieve stuur dan je bondig geformuleerde vraag naar [email protected].

Hi Lieve,

Op mijn sociale media lijkt het alsof mijn leven één groot succesverhaal is, maar ik voel me doodongelukkig. Ik heb best wat volgers, maar als die eens echt een kijkje in mijn dagelijks leven zouden nemen, zouden ze schrikken. Ik woon bij mijn ouders op zolder en heb geldzorgen. Op Instagram show ik outfits die ik dezelfde dag nog terugstuur. En die foto’s van die ‘geweldige’ plekken? Meestal kan ik amper iets te eten of te drinken kopen. Ik vraag me af wat er gebeurt als mensen me in het echt ontmoeten, en beseffen dat mijn leven helemaal niet zo perfect is, en dat al mijn selfies zijn gefilterd.

Kathleen

Antwoord Lieve

Dank voor het delen van je gevoelens. Eerlijk zijn over wat er achter je online profiel zit, getuigt van moed. Besef dat de onlinewereld een gefilterde kijk op het leven geeft. Perfectie is zeldzaam. Waarom zou je dat najagen? Wellicht is het tijd voor meer oprechtheid en openheid. Jouw waarde wordt niet bepaald door hartjes bij de foto’s. Het echte leven heeft véél meer te bieden dan pixels op een scherm!

Tags

LIEVE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck