Vraag het Maaike: ‘Hij verstopt zijn hart-medicijnen’

Door: Ditjes en Datjes
03-10-2020

Vorige week heb ik ontdekt dat H., we zijn al 22 jaar getrouwd, ‘stiekem’ een hartprobleem heeft en zijn medicijnen voor me verstopt. Ik was zo in shock dat ik een paar dagen van slag van was. De potjes lagen onaangeroerd achter oude handdoeken in de kast in zijn werkkamer. De datum is bijna verstreken waardoor ik vermoed dat hij dit dus al jaren voor me verbergt. Ik ben zo gekwetst dat hij me willens en wetens niet vertelt dat hij dus problemen met zijn hart heeft. Ik durf hem nog niet te confronteren omdat ik veel te emotioneel ben. Ik weet niet of ik bozer ben dat hij de medicijnen heeft verstopt dan of dat hij ze gewoon niet inneemt.”

C. v G uit A.

,,Ik kan me voorstellen dat je schrikt. Maar als je zo lang bij elkaar bent, hij dit voor je geheimhoudt en jij een week lang met gevoelens rondloopt zonder hem ermee te confronteren, dan vraag ik me af of er niet veel meer aan de hand is. Zou het kunnen dat H. jou en de kinderen wil beschermen? Of is hij iemand die de realiteit liever niet onder ogen komt? Het is natuurlijk geheel aan hem of hij wel of niet zijn medicijnen slikt, daar niet van. Wel lijkt het me voor iedereen beter om dit open te gooien, zonder meteen je man meteen aan te vallen. Dat je emotioneel bent is goed, laat maar zien wat dit me je doet. Uit je bericht lees ik tussen de regels door dat er weinig ruimte is voor kwetsbaarheid binnen het gezin. Misschien kan het voor hem ook een opluchting zijn zodra de waarheid over zijn hartprobleem onthuld wordt.”

Meer DenD