Vraag het Maaike: ‘Ik mis seks’

Maaike
Door: DitjesenDatjes
09-11-2019

Andere regels

,,Mijn zoon Sven (10) speelt vaak bij zijn vriendje Tim thuis. Daar mag veel meer dan bij ons, ik heb duidelijke regels. Wat me het meeste irriteert is dat Miranda, de moeder van Tim, dondersgoed weet dat onze kinderen voor hun 12e geen frisdrank mogen drinken. Toch geeft ze Sven sinas of cola. Het ergste is dat als ik hem op kom halen en ze nog aan tafel zitten, Miranda heel geniepig Sven’s glas voor hem weg schuift. Ik heb haar op dit achterbakse gedrag aangesproken. Sven is nu boos en weigert al dagen me te praten. Ik zie niet wat ik fout doe.”

C.T. uit A.

,,Het is voor kinderen gezond om op andere plekken te komen en te ervaren hoe het er in andere gezinnen aan toe gaat. Als ouder kun je bij de ander weinig gaan verbieden, vind ik. Als het echt zwaar weegt en hun levenswijze volledig tegen je principes ingaat, dan moet je Sven er niet laten spelen. Mijn dochters hebben wel eens gelogeerd bij een gezin die ze tot half drie ‘s nachts lieten kletsen. Zoiets gebeurt 1 keer. Van mij mogen ze nog met hun vriendinnetjes spelen, maar het logeren gebeurt alleen bij ons thuis. Af en toe frisdrank proeven zullen ze ergens anders ook doen. Maar als je op goede voet staat met de moeder van Tim en ze heel stiekem doet, is dat niet alleen jammer maar ook een slecht voorbeeld naar Tim en Sven toe. Sven draait wel weer bij. Misschien kun je het hem proberen uit te leggen. Dat het niet om frisdrank maar om het stiekeme gedrag gaat.”

 

Luide buren

We wonen in een dichtbevolkt buurtje in een oude binnenstad. Er is nooit gedonder met de buren. Maar sinds kort zorgt een jong stel voor aardig wat overlast en ik ben niet de enige die er mee zit. Ze roken buiten en zetten de muziek hard als ze in de gezamenlijke binnentuin zitten. Als een van de andere buren er dan iets van zegt wordt de jongeman boos. ,,Het mag tot 23 uur!”, schreeuwt hij dan. Als ze dan eenmaal naar binnen gaan, dreunen de bassen in het weekend tot laat door. Wat te doen?

,,Uit je email kan ik opmaken dat het stel er geen rare ‘uren’ op nahoudt, al weet ik niet of 23 uur de geldende norm is. Het is vervelend dat ze zich duidelijk niet aanpassen aan wat de rest van de buren normaal vindt, maar dat is nog geen groot drama. Wonen in een levendig centrum betekent geven en nemen, zeker als je in de oude binnenstad woont. Wellicht kun je het koppel eens uitnodigen voor de koffie? En dan niet meteen over het geluid en de muziek beginnen. Gewoon kennismaken. Over problemen praten kan dan later, dat gaat sowieso gemakkelijker als je elkaar al kent.”

Hij mist de seks niet, ik wel

,,Ruim vier jaar geleden genas ik van vaginale kanker. Dat is heel fijn en ik ben daar dankbaar voor. Maar sinds die tijd hebben mijn vriend Stefan, met wie ik nu dertien jaar samen ben, en ik niet meer gevreeën. Dat ligt overigens niet aan mij, ik heb lust en voel de behoefte. Maar het lijkt alsof Stefan alle zin vergaan is. Ik wil met een professioneel iemand over onze problemen praten, maar hij weiger. Stefan mist de seks niet, zegt hij. Maar ik wel.”

H.M te N.

,,Jullie hebben een relatie waarin hij de intimiteit niet mist en jij wel. Dat is een groot probleem. Intimiteit is, zoals ik het zie, het lijmstuk van een goede liefdesrelatie. Het kan niet zo zijn dat jíj dan professionele hulp moet zoeken voor het gezamenlijke probleem. Stefan stopt z’n hoofd in de grond stopt en wacht tot de storm voorbij is. Maar die is allang gaan liggen, sterker nog het wordt tijd voor actie. Ik zou echt heel duidelijk tegen hem zijn. Hij moet het onderliggende probleem aanpakken, anders blijft het altijd tussen jullie in staan. Of hij praat er met jou over, of jullie zoeken samen hulp, anders is het te laat.”

Vind ik leuk

Charlie vond een NS-chipkaart op het plein en na een berichtje op Facebook bleek de 16- jarige eigenares in de buurt te wonen. We gooide het gele kaartje bij haar in de postbus, want ze was nog op school. Twee dagen later lag er een tegoedbon voor een bos bloemen in bij de post. Die rozen staan al bijna twee weken!

 

Meer DenD