Vraag het Maaike januari

Door: Ditjes en Datjes
25-12-2018

 Probleem van de maand: gaat’ ie nu vreemd of niet? 

,,Toen ik, met toestemming van mijn man overigens, iets op zijn telefoon zocht stuitte ik op een verzonden bericht dat nogal dubieus en seksueel getint was. Ik confronteerde hem ermee. Hij zei dat hij het naar een vrouwelijke collega had gestuurd en dat het niks voorstelde. Hij probeerde heel laconiek te doen maar ik kon aan zijn ogen zien dat hij loog. Nu denk ik dus dat hij vreemdgaat. Al had ik dat nooit achter hem gezocht: ik vertrouwde hem voor de volle 100% in de vijftien jaar dat we samenzijn. Ik zit er echt mee in mijn maag. Wat nu? Ik heb geen hard bewijs.” 

E.L. uit B. 

 

,,Wat voor hem spreekt is dat hij je zonder tegenstribbelen alles laat zien, en je dus in zijn mobiel snuffelen mag. Dat vind ik wel in zijn voordeel werken. Je hebt hem meteen met het bericht geconfronteerd. Hij ontkent. Het gaat maar om 1 ding: geloof je hemKomt het wantrouwen, waarover je vertelde, voort uit een buikgevoel? Merk je het aan andere dingen ook, is bijvoorbeeld zijn interesse in jou een stuk minderWellicht kun je daar het een en ander aan aflezen. Ik zou eens met hem gaan zittenLeg uit wat het lezen van dit seksueel getinte bericht met je zelfvertrouwen doet. Eerlijk zijn, en dan kijken of hij ook eerlijk durft te zijn. Bewijs is niet altijd nodig voor een bekentenis of beslissing. Sterkte! 

 

Ik wil mijn dochter niet kwijt 

,,Mijn dochter is verliefd geworden tijdens haar rondreis door India. We dachten dat het over zou waaien als ze in Nederland zou zijn maar helaas. Cindy probeert met man en macht haar Indiase vriend naar Nederland te halen. Dat gaat vrij moeilijk. Stiekem waren mijn man en ik daar best blij mee, we zien hun relatie eigenlijk niet zitten. Cindy heeft dat natuurlijk ook door. Hoe meer zij onze tegenwerking voelt des te verder ze van ons verdreven wordt, dat besef ik ook. Nu dreigt ze naar India te vertrekken als Farid niet hier kan komen. Ze is 22, we hebben er niks meer over te vertellen. Maar ik vind India een vrouwonvriendelijk land en vrees voor haar leven. Wat is wijsheid?” 

 

,,Het is je dochter en ik snap je bezorgdheid. Maar je realiseert al dat tegenwerking niet het gewenste effect heeft. Er komt een moment dat je Cindy los moet laten. Als India uiteindelijk haar bestemming is dan moet ze er zelf achter komen of ze zich daar wel of niet veilig voelt. Ze is al eens op rondreis geweest dus ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat ze naïef is t.o.v andere culturen. Met lede ogen toezien hoe je dochter vertrekt is hard maar wellicht onomkeerbaar. Misschien is het beter voor iedereen als je je dochter gaat helpen om Farid nu naar Nederland te krijgen. Dan heb je haar in ieder geval dichtbij je en laat je zien dat je het beste voor haar wil. En kan Cindy in eigen land en tempo bepalen of Farid echt de ware is.” 

 

Mijn ex maakt me zwart 

,,De vader van mijn kinderen praat slecht over me als de jongens bij hem zijn. We zijn twee jaar geleden gescheiden en ik ben nu samen met de man op wie ik destijds verliefd ben geworden. Dat steekt mijn ex behoorlijk en dat weet ik. Maar nu hoor ik dat hij me hoer en slet noemt. Ik vind dit onacceptabel maar wil geen ruzie. We hebben ook nauwelijks contact.” 

 

,,Ik kan er heel kort over zijn: dat is kindermishandeling. Zijn gekwetste ego is groter dan de liefde voor zijn eigen kinderen. Ten eerste: nooit ingaan op deze beschuldigingen of je laten verleiden tot kwetsende antwoorden want de kinderen zijn altijd de dupe. Die hebben al genoeg meegemaakt. Jullie blijven beiden de ouders voor de rest van jullie leven dus er zal contact moeten zijn over bepaalde zaken. Als rustig praten met hem niet helpt, of het lukt je niet je te beheersen, zou ik een mediator inzetten, die kan de scherpe randen er wel af halen.” 

 

Meer DenD