Vraag het Maaike: januari

Maaike
Door: Ditjes en Datjes
28-12-2017

Ik vertrouw hem niet 

,,Mijn man heeft me drie jaar geleden bedrogen. Het was geen verliefdheid maar een ‘slippertje’ zoals hij dat noemt. Hij heeft het zelf opgebiecht en ik heb het hem destijds vergeven. Dat ging overigens niet makkelijk. Nu merk ik dat ik erg achterdochtig ben, als hij later thuiskomt dan verwacht of er berichten in zijn telefoon komen dan heb ik sterk de neiging te kijken. Hij vindt dat vervelend en snauwt dan dat ik hem dus helemaal niet vertrouw. Maar zo gek is dat toch niet?” 

Je beantwoordt eigenlijk zelf de vraag. Nee, het is niet gek als je zn telefoon checkt wanneer je hem wantrouwt. Je hebt hem vergeven, maar blijkbaar heeft het vertrouwen zon deuk opgelopen dat je hem nu niet 100% gelooftOoit heeft hij je volledige vertrouwen beschaamdJe zegt dat je hem vergeven hebtmaar is dat ook zo? Durf eerlijk naar jezelf te zijn. Ik denk dat het op zijn beurt handig is open kaart te spelen. Tenminste als hij de verstandhouding een beetje op peil wil houden. Wellicht helpt het als je altijd in zn telefoon kijken kunt want wie niks te verbergen heeft hoeft zich daar niet over op te winden. Bovendien: vertrouwen moet groeien. Aan jullie de keus. 

 


Probleem van de maand 

Reisje verklapt 

Ik heb twee zussen, van wie er een, Leonie, in Canada woont. Tijdens de jaarwisseling wilde ik mijn moeder een reis naar Leonie geven, maar van die verrassing bleek ze al alles af te weten, want mijn andere zus, Ellen had het verklapt. Ik was woedend. Nu waagde mijn moeder het ook nog te vragen of Ellen mee mocht naar Canada, aangezien ik er al zo vaak ben geweest. Het is nota bene mijn cadeau! Ik werk het hele jaar keihard voor mijn geld in tegenstelling tot Ellen… Deze situatie hangt me echt de keel uit.  

 

,,Wat lief van jou dat je dit voor je moeder en Leonie wilt doen. Dit is inderdaad een geval van een gegeven paard in de bek kijken. Jij steekt moeite en geld in een cadeau en wat krijg je ervoor terug?! Natuurlijk is dat om boos over te worden. Ellen praat niet alleen haar mond voorbij maar tussen de regels door lees ik ook dat je moeder zich een beetje over haar ontfermtKan het zijn dat jij van alle zussen de grote kostwinner bent in de familie, dat jij het meeste verdient? Soms liggen daardoor de verhoudingen wat scheef. Of ontstaan er verwachtingen waar jij voelt dat je aan moet voldoen. Ik raad je aan er zo snel mogelijk met z’n drieën over te praten. Zo voorkom je roddel en aannames. Probeer in het gesprek het bij jezelf te houden, leg uit hoe dit allemaal op je overkomt. 

Meer DenD