Vraag het Maaike juni

Maaike
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Hij heeft een hekel aan mijn vriendinnen-groep 

Sinds twee jaar heb ik een relatie met Bas. We zijn samen heel gelukkig. Het enige probleem is dat hij mijn vriendinnenclub niet leuk vindt. Sterker nog, hij vertelt me precies wat hij van ze vindt. Hij vindt ze lui. Volgens hem misbruiken ze me, bellen ze alleen op als het hen uitkomt. “Let er maar eens op, zodra jij iets met ze wilt afspreken moet het altijd op hun manier.” Het irriteerde me. Toch ben ik door Bas met andere ogen naar ze gaan kijken. Ik merk ook dat ik minder vaak afspreek. Niet alleen vanwege Bas maar ook omdat ik het nu anders ervaar. Toch mis ik ze.  

Anne uit B.  

 “Wat wil jij? Dat is de enige vraag die ertoe doet. Het is voor Bas blijkbaar vervelend om te zien hoe je door je vriendengroep behandeld wordt. Maar het zijn jouw vrienden, met wie jij al bevriend was voordat je Bas leerde kennen. Jij ziet ze nu in een ander daglicht. Ga eens bij jezelf na: vind ik dat zelf? Voel ik het echt zo? Vaak sluipen er bepaalde gewoontes in lange vriendschappen, een daarvan kan zijn dat jij je vaker aanpast aan de schema’s van anderen. Dat hoeft geen probleem te zijn, mits je er fijn bij voelt. Het is jammer dat er geen klik tussen je vrienden en Bas is. Maar pas op dat jouw vriend, die ongetwijfeld het beste met je voorheeft, je niet van anderen vervreemdt.”  

 


Help, ik ben nog niet bikini-proof! 

De afgelopen paar maanden heb ik keihard getraind. Ik wil er deze zomer een beetje mooi bij kunnen lopen. Ik ben nu 34 en wil tenminste één zomer in mijn leven zonder schaamte een bikini aantrekken. Door veel tegenslag op het werk en in mijn privéleven is er van sporten de laatste tijd echter weinig gekomen. Ik zou wil graag nog vijf kilo kwijt voordat ik in augustus op vakantie ga. Nu ineens als een dolle sporten zet geen zoden aan de dijk, ik kom dan eerder kilos aan (spier). Heb jij een gouden tip? 

 ,,Helaas, een afvaltip heb ik niet. Maar als het om slechts vijf kilo gaat, dan kan ik je verzekeren dat je in ieder geval niet te dik bent. Vaak stel je een streefgewicht die soms onhaalbaar blijkt. Schaamte zit trouwens dieper in het lijf, probeer dat eens aan te pakken. En ik kan je verzekeren dat die achterliggende oorzaak niet binnen twee maanden doorgrond is. Mijn advies: accepteer je lichaam zoals het nu is. Met alle voor en tegens. O ja en laat je niet gek maken door de term bikini-proof. Dat is grote nonsens. Iedereen is bikini-proof. Elke vrouw kan namelijk in een bikini.”  

 


Probleem van de maand 

 

Schaamhaar op je negende 

 Mijn dochter van negen krijgt al een beetje schaamhaar. Is dit niet veel te vroeg? Zij vindt deze ontwikkeling, gelukkig, best interessant. Het is voor haar geen enkel probleem maar ik was toch lichtelijk in shock toen ik er deze week achter kwam. Ik was destijds een jaar of dertien toen de eerste tekenen van de puberteit zich aandienden. Dat was in die tijd al aan de  vroege kant. Wat is normaal tegenwoordig?  

 ,,Ik heb het even voor je opgezocht. Maar de ontwikkeling van schaamhaar betekent niet per se dat je dochter ook in de puberteit is. Dit schijnt een activiteit van de bijnier te zijn, volgens de kinderarts die ik heb geraadpleegd. Het officiële begin van de puberteit, bij meisjes, is het moment dat er borstvorming ontstaat. Meisjes mogen medisch gezien vanaf hun 8e al in de puberteit komen. Dus je hoeft je geen zorgen te maken om je dochter omdat schaamhaar niet automatisch betekent dat ze pubert. Ook handig om te weten, gemiddeld komt de eerste menstruatie zo’n 2,5 jaar na de eerste tekenen van borstontwikkeling.” 

Tags

MAAIKE OLDE OLTHOFVRAAG HET MAAIKE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie