Vriend Dionne Stax lijdt onder beroemdheid

Door: DitjesenDatjes
13-11-2018

De vriend van Dionne Stax, Sytse Oudkerk, wilde niet meer gefotografeerd worden door paparazzifotografen. Hij vond het zo vervelend dat hij een rechtszaak aanspande tegen onder andere mediabedrijf Sanoma. Hij vond zichzelf namelijk geen bekende Nederlander, en vindt niet dat zijn foto afgedrukt mag worden in de roddelbladen.

Schadelijk

Sytse eiste dat fotografen niet meer in de buurt mogen komen van zijn woning en werk. Dat alle verspreiding van zijn foto’s direct wordt gestopt en dat zijn gegevens uit de databases van nieuwsbedrijven wordt geweest. Daarnaast wilde hij dat ze een voorschot van 10.000 euro als schadevergoeding gingen betalen. Hij vindt namelijk dat de media-aandacht schadelijk is voor zijn werk als radioloog.

Tijdens de zitting, die op 12 oktober plaatsvond, kwamen ook paparazzi en de betrokken mediabedrijven aan het woord. Zij gaven toe dat ze inderdaad bij het huis van Sytse zijn geweest, en daar op hem hebben gewacht.

Bekendmaking

Helaas voor Sytse en Dionne gaf de rechter hem ongelijk.
Door een relatie aan te gaan met Dionne Stax wordt Sytse automatisch bekende Nederlander, vond de rechter. Vooral omdat Dionne afgelopen zomer de relatie tussen haar en Sytse zelf bekend heeft gemaakt. De fotografen mogen vrienden, kennissen en collega’s van Sytse niet op de foto zetten.

De gemaakte foto’s mogen verspreid worden. Dat komt omdat de foto’s gemaakt zijn op openbare weg, en dat is geen strafbaar feit.

Meer DenD