Vriendin Beatrix in opspraak: ‘Politie-inval bij drugspand’

Vriendin Beatrix drugs barones?
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Martine van Loon-Labouchere, een van de belangrijkste vertrouwelingen van prinses Beatrix, is in opspraak geraakt. In Amsterdam is een drugslaboratorium opgerold en het pand waar de illegale spullen werden gevonden is in haar bezit.

Voormalig grootmeesteres Martine van Loon-Labouchere bezit het pand in Amsterdam waar een politie-inval is gedaan. Bij de inval werd onder meer een hoeveelheid van de populaire partydrug ketamine gevonden. Dat meldt weekblad Story.

Feestende jongeren

Ketamine wordt van oudsher als narcosemiddel gebruikt, maar is ook populair onder feestende jongeren. Als mensen een kleine dosering nemen, kan het een dromerige en ontspannen roes veroorzaken. Maar neem je te veel, dan kan het flink misgaan en kom je in het zogenaamde ‘k-hole’ terecht. Dat wil zeggen dat je je lichaam niet meer kan bewegen.

Kleinzoon

Het pand is eigendom van Martine van Loon, een van de belangrijkste vertrouwelingen van prinses Beatrix. En één van de geregistreerde bewoners van het pand kent Martine zeer goed. Het gaat namelijk om de kleinzoon van haar overleden echtgenoot Maurits van Loon. Story meldt dat de advocaat van de familie inmiddels heeft bevestigd dat het om de kleinzoon van Maurits gaat. De advocaat doet een poging de schuld bij de amateurlaborant weg te halen.

Martine geen gevaar

Omdat ketamine juridisch niet als drugs wordt gezien, wordt de kleinzoon en de medeverdachte beschuldigd van illegale handel in medicijnen en niet van drugshandel. Maar in het pand zijn ook verdachte jerrycans gevonden. Wanneer er in de jerrycans een vloeistof zit die gebruikt wordt om bijvoorbeeld XTC te maken, hebben de twee wél een probleem. Overigens loopt Martine geen gevaar. Volgens Story ‘omdat zij met het handelen van betrokkene niets van doen heeft, daarvan geen kennis had en ook geen verantwoordelijkheid voor hem draagt’.

Tags

PRINSES BEATRIX

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck