Vriendin Peter R. de Vries treedt met interview naar buiten

Interview partner De Vries
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Op de dag van de uitvaart van Peter R. de Vries, al zes jaar haar grote liefde, deelt de partner van de vermoorde misdaadjournalist vandaag haar gevoelens van verdriet en rouw met het publiek.

In het bijzondere interview in De Volkskrant, waarin de vriendin anoniem blijft vanwege veiligheidsredenen, getuigt ze van het enorme gemis na het overlijden en de liefde die zij en Peter R. de Vries voor elkaar koesterden.

,,Dit is mijn manier om hem publiekelijk te eren”, is haar verklaring voor het gesprek met De Volkskrant.

Ontmoeting

De Vries en zij waren elkaar zes jaar geleden tegengekomen. Ze was visagiste bij een tv-programma en de ontmoeting leidde tot een romance. Het was liefde op het eerste gezicht. Volgens de vriendin noemde De Vries het ‘een blikseminslag’. De afgelopen zes jaar bleef ze bewust uit de publiciteit, omdat ze geen publiek bezit wilde zijn. Ze wil bewust niet bekend worden.

Ze waren na zes jaar van plan om ook samen te gaan wonen in een nieuw huis. Notabene op de avond van de aanslag zouden ze een woning gaan bezichtigen. Die avond van de 6e juli werd op De Vries een afgrijselijke aanslag gepleegd met uiteindelijk een fatale afloop. De Vries overleed vorige week donderdag.

App-verkeer

De vriendin deelt ook haar app-verkeer van die avond met de krant. De zoon van Peter de Vries, Royce de Vries, belde haar die avond met de onheilstijding dat zijn vader was neergeschoten.

De vriendin zegt dat ze met De Vries veel gesprekken heeft gevoerd over diens beveiliging. ,,Ik hoop op een dag antwoord te krijgen op de vraag of Justitie juist heeft gehandeld”, aldus de vriendin, die er overigens op tegen was dat De Vries vertrouwenspersoon werd van de kroongetuige in het Marengo-proces.

Routes

Ze vraagt zich in het gesprek af hoe het kan dat als er al een broer en een advocaat zijn doodgeschoten terwijl de routes van Peter R. de Vries van en naar de studio van RTL Boulevard niet beveiligd zijn. Dat is volgens haar ‘onbegrijpelijk’.

Uit het interview blijkt hoe groot de liefde was tussen hun twee. De Vries communiceerde met lieve briefjes die hij verstopte op vele plekken in huis. De vriendin heeft er meer dan 100 gevonden.

De dagen in het ziekenhuis noemt ze slopend. De vriendin liet de misdaadjournalist elke dag het liedje horen The First Time ever I saw your face. Dat nummer is vandaag ook te horen op de besloten uitvaart van De Vries in Koninklijk theater Carré.

Lees HIER het In Memoriam over Peter R. de Vries.

Peter R de Vries overleden

Tags

AANSLAGBEVEILIGINGDE VOLKSKRANTINTERVIEWJUSTITIEPETER R. DE VRIESRTL BOULEVARDUITVAART

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck