Waarom huilen we bij Beste Zangers?

Beste zangers huilen altijd
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Het is weer zo ver: vanaf donderdag kunnen we elke week weer genieten van de mooiste nummers Beste Zangers. Maar waarom gaat iedereen op die bank toch altijd huilen?

Het nieuwe seizoen van Beste Zangers begint aankomende donderdag. In die aflevering staat Roxeanne Hazes centraal.

‘Die vraag wordt het meest gesteld’

Tijdens de coronaperiode was Roxeanne het plezier voor muziek maken ‘even kwijt’. Maar dankzij haar deelname aan Beste Zangers, waar ze eerder nog meerdere malen voor bedankte, voelde ze het ineens weer. Ze gaat zich dan ook van haar meest kwetsbare kant laten zien.

Welke nummers we gaan horen is nog geheim, maar één ding is in ieder geval zeker: er gaat gehuild worden op de bank. Waarom? Daar heeft Claudia de Breij het antwoord op. ,,Die vraag wordt het meest gesteld”, legt ze uit in haar column. ,,Als je meedoet aan Beste Zangers word je door eindredacteur Jan Kapelle urenlang bevraagd op welke muziek ertoe doet in jouw leven.”

Dáárom huilen we bij Beste zangers

Dat gaat bijvoorbeeld om de muziek die je draaide toen je gepest werd, toen je ouders gingen scheiden, of toen je voor het eerst verliefd bent. ,,Dat soort dingen. En natuurlijk ook daarna, de muziek die je zelf hebt gemaakt, en waarom je dat deed. Dat wordt samen een A4tje.”

Dat A4tje krijgen alle kandidaten te lezen. ,,En aan de hand daarvan kies je welke liedjes je gaat bewerken. En wat blijkt? Ook de persoon van wie jij dacht ‘die is alles altijd komen aanwaaien’ heeft zich alleen gevoeld, onzeker, wanhopig”, legt De Breij uit. ,,Het mooie van zo’n A4tje vol eerlijkheid is dat je dus wél van elkaar weet welke battle er is gevochten, en daardoor kun je elkaar veel liefdevoller tegemoet treden. Is dat suikerzoet? Nou en.”

Tags

BESTE ZANGERSCLAUDIA DE BREIJROXEANNE HAZES

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie