Waarom kiest prinses Ariane voor Italië?

Waarom gaat Ariane naar Italië en niet naar Wales zoals haar zus en nischt?
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Prinses Ariane gaat na de zomer naar een exclusieve kostschool in Italië, waar ze de laatste twee jaren van haar vwo zal voltooien. Maar waarom kiest de 16-jarige prinses voor Italië, en niet voor dezelfde school als haar zus Alexia?

Ariane gaat na de zomer naar het United World College (UWC) Adriatic, in de buurt van Triëst. Het UWC werd in 1962 opgericht en heeft 18 locaties. De school is dan ook niet onbekend voor de koninklijke familie: koning Willem-Alexander heeft op de kostschool gezeten en ook prinses Alexia volgt onderwijs van UWC.

Zonnige bestemming

Maar terwijl haar vader en zus voor de school in Wales kozen, kiest Ariane voor een zonnigere bestemming. De nieuwe school van Ariane staat op een rotspartij aan de Adriatische Zee, tientallen kilometers ten noordwesten van Triëst. En het is absoluut geen straf om naar deze school te gaan: het is gehuisvest in een enorm veertiende-eeuws kasteel.

Passie voor muziek

Waarom Ariane voor deze bestemming heeft gekozen zal hoogstwaarschijnlijk te maken hebben met haar passie voor muziek. Naast maatschappelijke betrokkenheid en kennis van veel verschillende culturen, staat muziek hoog in het vaandel bij UWC Adriatic. De school heeft namelijk een eigen conservatorium waar studenten muziek van over de hele wereld leren kennen. Ook worden regelmatig professionele musici uitgenodigd die masterclasses en optredens geven. Een school die perfect past bij Ariane, die al jaren gitaar en piano speelt.

Zó gaat Ariane wonen

De focus op muziek is niet het enige wat anders is dan de school van Alexia in Wales. Zoals bij de meeste kostscholen het geval is, woont Alexia intern. Ariane zal echter op zichzelf gaan wonen in het Italiaanse dorp. Wel zijn de prijzen van de scholen vergelijkbaar: beide scholen kosten ongeveer 45.000 euro per jaar.

Zó wonen de studenten van het UWC Adriatic:

Vierde klas

Ariane zit nu nog in de vierde klas van het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag. Volgens de Rijksvoorlichtingsdienst zal de prinses na de zomer opgaan voor haar Internationaal Baccalaureaat. Dat betekent dat de prinses twee jaar lang zes zelfgekozen vakken gaat volgen.

Tags

PRINSES ARIANE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck