Waarom krijgt kleine Dré vrijstelling van school?

Kleine Dré krijgt vrij van school
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Monique en Dré zijn samen afgereisd naar New York om daar André Hazes te bezoeken. Daar zouden ze gaan uitzoeken of ze verdergaan als een gezin. Maar omdat het momenteel geen schoolvakantie is, zou Dré eigenlijk gewoon naar school moeten. Waarom heeft hij vrijstelling gekregen?

André Hazes heeft speciaal bezoek gekregen in Amerika. Monique en zoontje Dré zijn overgevlogen naar New York. Wat het gezin daar precies gaat doen is niet bekend, maar Monique laat wel doorschemeren dat een grote verzoening mogelijk is.

Moet Dré niet naar school?

,,Het afgelopen jaar was een achtbaan voor ons allemaal”, schreef Monique op Instagram. ,,Er is nu rust maar door externe factoren is er weinig mogelijkheid dit met elkaar te ervaren. Om te kijken welke vorm we nodig hebben als gezin zullen we de aankomende weken samen zijn. Het belangrijkste hierin is voor ons dat onze zoon in alle vrijheid tijd met zowel mama als papa kan doorbrengen waar we samen onszelf kunnen zijn!”

Het bericht roept veel vragen op. Want hoe is het eigenlijk mogelijk dat Dré buiten de schoolvakanties op vakantie mag?

Leerplichtig

Dré is afgelopen oktober alweer vijf jaar oud geworden, wat betekent dat hij leerplichtig is. Vrijstelling van school kan dan ook niet zomaar. Volgens Rijksoverheid moet de vakantie acht weken of eerder aangegeven worden bij de directeur van de school.

Natuurlijk gelden daarvoor wel strenge regels. Zo mag een kind volgens de wet nooit langer dan tien dagen op vakantie buiten de schoolvakanties. Ook moet je als ouder kunnen aantonen waarom je vrijstelling wil van school.

Welke bijzondere gebeurtenis?

Maar wanneer je te maken hebt met een bijzondere gebeurtenis, zoals bijvoorbeeld een huwelijk, is het wél mogelijk om langer dan tien dagen vrij te krijgen. Daarvoor moet dan toestemming worden gevraagd bij de leerplichtambtenaar van de gemeente. Wanneer Monique en kleine Dré dus langer dan tien dagen wegblijven, bestaat er een kans dat er iets groots gaat gebeuren…

Tags

André HazesDre hazesHazesMonique Westenbergverzoening

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie