Waarom zitten de Oranjes vanavond niet op de tribune?

Waar zijn de oranjes vanavond.
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Koning Felipe van Spanje zat gisteravond in Berlijn op het puntje van zijn stoel tijdens de kraker Spanje-Frankrijk. De Britse prins William zal vanavond niet ontbreken als Oranje de halve finale speelt tegen Engeland. Koning Frederik van Denemarken en zijn dochter prinses Josephine woonden ook een EK wedstrijd van hun nationale team bij. Maar waar zijn de Oranjes?

Want ook vanavond blijven de ‘koninklijke’ stoeltjes leeg in het stadion van Dortmund. Waar 80.000 landgenoten worden verwacht in de Duitse stad om achter de Oranjebus aan te lopen kiezen de Nederlandse royals er kennelijk voor om níet af te reizen. Afgelopen maandag vloog het koninklijk gezin met de PH-gov naar Griekenland, waar ze de (gedeeltelijk) de zomervakantie op de Peleponnesos doorbrengen.

Veel Nederlanders zullen desalniettemin niet begrijpen dat het koningshuis ontbreekt. Ook in het verleden had het Hof overigens een vrij strak beleid en werd hooguit destijds kroonprins Willem-Alexander afgevaardigd toen indertijd zijn moeder Beatrix koningin was. Vaststaat dat de Koning ook naar de Olympische Spelen in Parijs gaat. De vorst is erelid van het IOC.

Haalt Nederland de finale van aanstaande zondag dan zien we vrijwel zeker Willem-Alexander en zijn vrouw Máxima op de tribune, mogelijk zelfs met hun dochter prinses Amalia. Vanavond in Dortmund zal de kersverse staatssecretaris Vincent Karremans namens Nederland aanwezig zijn. Het VVD-talent, voormalig wethouder in Rotterdam, zal qua zichtbaarheid veel van zijn nieuwe collega’s in het kabinet overtreffen.

Aannemelijk is dat premier Dick Schoof, vandaag nog in de Verenigde Staten vanwege de NAVO-bijeenkomst, mocht Oranje de finale halen ook zondag zich meldt in het voetbalstadion.

Tags

EKORANJEWILLEM-ALEXANDER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck