Wapensmid Baldwin-film blijkt onervaren

Wapensmid Rust
Door: Jos La Grande
23-10-2021

De producent van de Amerikaanse western Rust, waar tijdens de opnames Alec Baldwin cameravrouw Halyna Hutchins doodschoot en de assistent regisseur verwondde, blijkt een nog onervaren wapensmid Hannah Gutierrez-Reed te hebben ingehuurd.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De betrokkene Hannah verklaarde in een podcast een maand geleden over haar bijdrage aan de film The Old Way dat ze twijfelde of ze wel klaar was voor deze job. Dat was haar eerste film en Rust, waar het fatale ongeluk op de set plaatsvond, de tweede.

Verschillende Amerikaanse nieuwsmedia melden de betrokkenheid van de wapensmid.

Hannah Gutierrez-Reed is de dochter van de bekende stuntman in Hollywood Thell Reed, die zelf ook wapensmid is bij filmproducties.

In de film The Old Way met acteur Nicolas Cage debuteerde Hannah. ,,Het was de eerste keer dat ik hoofd wapensmid was. Ik was eerst heel nerveus en ik had de job bijna niet aangenomen omdat ik niet zeker was of ik er wel klaar voor was. Maar terwijl ik ermee bezig was verliep het heel erg soepel.”

LEES OOK: ‘Opzienbarende nieuwe feiten pistooldrama Alec Baldwin’

De vader van Hannah heeft zijn dochter de fijne kneepjes van het vak geleerd, zegt ze in de podcast. ,,Mijn vader heeft mij alles geleerd, maar veel heb ik ook opgestoken door observatie, kijken naar hoe hij het deed en mijn kennis hoe vuurwapens werken.”

Zonder dat hij wist dat het pistool was geladen met jongens gaf de eerste assistent regisseur het wapen aan Baldwin.

Before handing it to Baldwin he shouted “cold gun” which was the phrase to signal the weapon was safe to fire, the warrant said. Een paar seconden later, terwijl er werd gefilmd in een western kerk keek Baldwin in de camera en schoot, terwijl het slachtoffer Hutchins hem filmde.

De nachtmerrie op de filmset van Rust houdt Hollywood in zijn greep. Het is hét gesprek van de dag en de politie-onderzoeken zijn in volle gang. Nadrukkelijk is er nog geen schuldige aangewezen. Alex Baldwin is aangeslagen door het drama. Hij heeft zijn medeleven betuigd aan de nabestaanden.

Meer DenD