Warmte valt Eberhard van der Laan ten deel

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Voor Eberhard van der Laan moet het een grote steun zijn. Want ook koning Willem-Alexander bezocht de eerste burger van de hoofdstad om zijn steun uit te spreken aan de man die geveld is door een ongeneeslijke ziekte.

De relatie tussen Van der Laan en de Koning dateert uit 2013 toen Willem-Alexander in Amsterdam werd gehuldigd als het nieuwe staatshoofd.

Een maand geleden geleden liet Van der Laan nog de Jordaan zien aan de Koning. Maar ook toen was de burgemeester al verzwakt en werd hij door de Koning geholpen: gearmd gingen ze van de trap af op weg naar het busje dat hen zou vervoeren.

Van der Laan heeft longkanker, maar is uitbehandeld.

Niet alleen de Koning maar ook premier Mark Rutte ging op bezoek bij Van der Laan. Ook hier ging het om een privébezoek waarover de Rijksvoorlichtingsdienst en het stadhuis verder geen bijzonderheden over loslaten. Ook vice-premier Lodewijk Asscher, die wethouder was in de hoofdstad en partijgenoot is van Van der Laan (PvdA), kwam onlangs nog langs bij de Amsterdamse burgemeester.

De situatie rond Van der Laan is buitengewoon tragisch. Nadat hij zijn taken als burgemeester heeft neergelegd richt hij zich op zijn familie en vrienden. Honderdduizenden Amsterdammers leven mee met de burgemeester.

Tags

AMSTERDAMEBERHARD VAN DER LAANLODEWIJK ASSCHERMARK RUTTE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck