WAT stond er in de ‘uiterst persoonlijke’ brief van Harry aan Charles?

Brief prins Harry
Door: Eva Steins
21-04-2021

Prins Harry zou geprobeerd hebben zijn band met zijn vader te lijmen door hem een ‘uiterst persoonlijke’ brief te sturen. Dit wordt gemeld door de Britse krant The Mirror.

De prins zou de brief geschreven hebben in aanloop naar de begrafenis van zijn op prins Philip, die twee weken geleden op 99-jarige leeftijd overleed. De uitvaart was de eerste keer in ruim een jaar tijd dat prins Harry terugkeerde naar Engeland en zijn familie onder ogen kwam.

Verzoening

Volgens de Britse krant ontving prins Charles ‘uiterst persoonlijke’ brieven van zijn zoon, in de aanloop naar de begrafenis van Philip. De brieven zouden volgens de krant niet het gewenste effect hebben gehad.

De band tussen Harry en zijn gezin bereikte een dieptepunt door Harry’s interview met Oprah Winfrey, schrijft de krant. Charles zou diep gekwetst zijn door de uitspraken van zijn zoon en diens vrouw Meghan.

Zo verklaarden zij onder meer dat één van de leden van het koningshuis ‘bezorgd’ was over de huidskleur van Harry’s zoontje Archie. Er zouden meerdere gesprekken over zijn gevoerd.

Ook vertelde Harry dat de band tussen hem en zijn vader dusdanig beschadigd was, dat wanneer hij hem probeerde te bellen, Charles niet opnam.

Meer DenD