Wat vindt Youp eigenlijk van Hugo?

Youp neemt Hugo de Jonge de maat.
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Cabaretier Youp van ’t Hek laat er geen enkel misverstand over bestaan. Hij maakt gehakt van Zorg-minister Hugo de Jonge in zijn wekelijkse column in NRC handelsblad. De bewindsman, inmiddels politiek aangeschoten vanwege loze beloftes en de fel bekritiseerde vaccinatiestrategie, is de kop van jut.

,,Waarom is het zo’n godvergeten chaos Hugo? We zijn het FC Emmen van Europa. Maanden hebben die boterletters op jouw ministerie dit toch zien aankomen? We zijn vijftig persconferenties verder! Zeg maar tegen de zwartlakkers op je departement dat ze het de komende jaren nog knap druk krijgen”, schrijft Youp over de prestaties van Hugo de Jonge.

LEES OOK: 13-jarige dochter Hugo de Jonge treedt in de publiciteit

Reputatie van De Jonge

Het vertrouwen in de CDA-bewindsman is tanende nu de tegenvallers alleen maar toenemen. Nederland loopt vooralsnog echter in Europa met vaccineren. Bovendien kampen de farmaceutische bedrijven, die het vaccin produceren, met vertragingen.

Daarnaast heeft De Jonge ook te kampen met een deuk in zijn reputatie, omdat hij met halve waarheden de werkelijk mooier wil voorstellen dan hij is. Komende week wordt hij door de Tweede Kamer stevig aan de tand gevoeld door een ontdekt datalek bij de GGD.

Wanhopig

Youp neemt ‘Hugo te Groot’, zoals de column heet, met humor de maat over zijn wanhopige optredens tijdens de persconferenties. ,,Gaat iemand hem nog geloven”, vraagt Youp zich af. De columnist weet niet als De Jonge weer teruggaat naar het onderwijs of hij daar nog in staat de orde te handhaven.

Tags

CDACORONAHUGO DE JONGENRC HANDELSBLADVACCINATIESTRATEGIEYOUP VAN 'T HEK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck