Webshop scheidsrechter Makkelie onderzocht door KNVB

Danny Makkelie
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Scheidsrechter Danny Makkelie overtreedt misschien de regels van de KNVB. Makkelie heeft namelijk een eigen webshop waar hij scheidsrechterskleding verkoopt. De voetbalbond onderzoekt of de webshop in strijd is met de richtlijnen.

Website

De 36-jarige scheidsrechter, die tevens politie-agent is, onthulde afgelopen week een webshop te beginnen. Daar wil hij kleding voor scheidsrechters en andere attributen zoals fluitjes en gele en rode kaarten verkopen. De KNVB onderzoekt of dit mag. De bond heeft zelf namelijk ook een website waarop die producten worden verkocht.

,,We kijken of dit in lijn is met de regels voor scheidsrechters”, zegt een woordvoerder van de KNVB tegen De Telegraaf. ,,Kan je dit soort nevenactiviteiten doen als KNVB-scheidsrechter? En botst het niet met onze eigen commerciële partners?” Een van de partners van de KNVB is Nike. Daarmee heeft de bond een kledingcontract. Makkelie daarentegen biedt producten aan van Macron. Dat merk heeft een contract met de Europese bond UEFA.

Lening

Het is niet de eerste keer dat Makkelie het aan de stok heeft met de KNVB. Twee jaar geleden werd de scheidsrechter namelijk gestraft omdat hij geld had geleend van coach Jaap Uilenberg. Makkelie gebruikte dat geld om zijn woning te verbouwen. ,,Er is geen sprake van strafbare handelingen geweest, maar het spreekt voor zich dat het beeld van een afhankelijkheids- of voorkeursrelatie in deze sterk ongewenst is. De KNVB heeft integriteit hoog in het vaandel staan en heeft beiden hierop aangesproken. Richting Makkelie zijn disciplinaire maatregelen genomen. De KNVB zal de gedragsregels op dit vlak aanscherpen”, liet een woordvoerder destijds weten. Welke maatregelen zijn genomen is niet bekend.

 

 

Tags

KNVBONDERZOEKREGELSSCHEIDSRECHTERWEBSHOP

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck