Weer een domper voor Peter Gillis: dwangsom van miljoen

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Weer een domper voor Peter Gillis: hij moet als eigenaar van de Oostappengroep een dwangsom betalen van één miljoen euro. Dat zal de ondernemer ongetwijfeld foxwild hebben gemaakt…

De dwangsom werd hem woensdag door de gemeente Peel en Maas definitief opgelegd voor de illegale huisvesting van arbeidsmigranten op vakantiepark De Berckt in het Limburgse dorp Baarlo. De gemeente wees een bezwaar van Peter tegen de dwangsom af. Wel kan Peter bij de rechtbank in beroep gaan tegen de beslissing van de gemeente.

1,2 miljoen

Bovenop deze dwangsom heeft de gemeente opnieuw een last onder dwangsom opgelegd van 300.000 euro, omdat Gillis nog steeds arbeidsmigranten zou huisvesten in De Berckt. Dat bedrag kan verhoogd worden tot 1,2 miljoen.

Peter liet eerder weten de arbeidsmigranten te willen huisvesten op een plek naast de camping, maar de gemeente wees een verzoek daartoe af. Dat gebeurde na toetsing op integriteit volgens de BIBOB (Bevordering integriteitsbeoordeling door het openbaar bestuur). Volgens de gemeente bestaat het risico dat de vergunning gebruikt zal worden om vermoedelijk illegaal verdiend vermogen te benutten en mogelijk strafbare feiten te plegen.

In de problemen

De problemen blijven zich maar opstapelen voor de Massa is Kassa-ster. Uit eerder onderzoek door het AD eind vorig jaar bleek dat voor vijf van zijn negen vakantieparken sluiting dreigt. Vijf gemeenten waarin een vakantiepark van Peter staat, gaan vergunningen eisen voor zijn vakantieparken en de kans is klein dat Peter die krijgt. Zijn pas aangeschafte camping in Valkenburg mag zelfs helemaal niet open omdat hij geen exploitatievergunning krijgt.

Tags

MASSA IS KASSAPETER GILLIS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck