Weergaloze Bouke laat Elvis Presley herleven en wint The Tribute

Bouke is weergaloos als Elvis.
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

A Star is Born, en die heet Bouke Scholten. De nieuwe Elvis won op weergaloze wijze The Tribute Battle of the bands. Met My Way en Suspiocous Minds blies hij zaterdagavond de concurrenten weg en won hij met zijn band de finale van het SBS6-programma. Het dak ging er af toen deze Bouke tijdens zijn laatste act zijn blauwe jasje flitsend uittrok en netzoals Elvis de show stal.

,,Niet normaal, je treedt buiten jezelf; drie keer een tien”, riep Gerard Ekdom, de presentator van het succesvolle tv-programma. ,,Het grijpt me naar de strot”, oordeelde jurylid Spike.

Iedereen in de schaduw

,,Je slaagt erin om iedereen in de schaduw te zetten”, was ook Angela Groothuizen lovend over de wereldprestatie van de 41-jarige Bouke. ,,Ongelooflijk wat jij hier hebt neergezet.”

De concurrenten, zoals de David Bowie Band Starman, Earth Wind & Fire konden Bouke niet bijbenen.

Het succes van de nieuwe Elvis is zo groot dat maar liefst 3 concerten worden gegeven in april in de Ziggo Dome. De finale is uiteraard voor Bouke en zijn band. Ze mogen maar liefst een uur lang spelen in de grootste concertzaal van Nederland. Alle grote Elvis-hits passeren dan de revue in Ziggo, waarvan de naam in The Tribute tot vervelends toe door de juryleden en presentator Ekdom werd genoemd.

Nederland loopt warm

Ook de afgelopen weken maakte Bouke al indruk met zijn optredens. De zanger deed in het verleden al mee met een aantal muziekprogramma’s, zoals All Together Nog, Waar is Elvis (2009) en The Winner Takes it All. De grote doorbraak bleef echter uit.

Dat ligt nu misschien een slag anders anders: het lijkt erop dat Nederland massaal warm loopt voor zijn act. Bovendien neemt de populariteit van Elvis Presley en zijn muziek onder jongeren weer toe.

Angela Groothuizen drong er bij de zanger wel op aan om vooral met eigen muziek te komen.

Bouke Scholten weergaloos bij d Tribute met Elvis.

Tags

BOUKE SCHOLTENCESAR ZUIDERWIJKSPIKEZIGGO

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie