Wesley openhartig over vernielen auto

Wesley Sneijder
Door: Tanja Brouwer
03-07-2020

Wesley Sneijder lag vorig jaar flink onder vuur nadat er een filmpje opdook waarin hij op een auto danste. In de Utrechtse wijk Zuilen was de voormalig voetballer helemaal los gegaan. Al snel deden er wilde verhalen over drank en drugs de ronde, maar nu vertelt Wesley zelfs wat er speelde.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

‘Het kan verkeerd vallen’

Vlak na de bekendmaking van de scheiding tussen hem en Yolanthe vertrok Wesley naar Utrecht. In plaats van daar tot rust te komen, leek de voetballer feestje na feestje af te gaan en zich vol op het vrijgezellenbestaan te storten. Al in een van de eerste weekenden ging het mis: Wesley eindigde midden in de nacht op het politiebureau.

Aan de Volkskrant vertelt Wesley nu wat er precies door hem heen ging toen hij eenmaal op het politiebureau zat. ,,Bij dat incident waarbij ik op een auto danste, een jaar geleden, wist ik de volgende dag niet wat ik had gedaan. Het is in een moment van verstandsverbijstering gebeurd.” De geruchten voer flink drang- en drugsgebruik zouden ongegrond zijn. ,, Ik had niet zo veel op maar het kan verkeerd vallen.”
Wesley werd de ochtend nadat hij werd opgepakt, wakker in een cel. Daar gaf hij niet de reactie die de agenten verwachtten, want toen ze hem vertelden dat ze hem hadden opgepakt voor vandalisme, reageerde Wesley helemaal niet geschrokken. ,,Hij vraagt: hoezo ben je blij? Ik zeg: voor hetzelfde geld had ik iemand doodgeschoten.”

Meer DenD