Wie is de nieuwe liefde van André van Duin?

Nieuwe liefde voor André|De Elektronika's|De Vogeltjesdans
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

André van Duin noemt de 61-jarige danser Fernando Reyes het mooiste cadeau wat hij heeft gekregen op zijn 75e verjaardag. De Brabander Conny van Es, die zijn naam heeft veranderd vanwege zijn tweede land Spanje in Fernando Reyes, komt uit Sint-Willibrord.

De bedenker van de Vogeltjesdans groeide op met zangeres Corrie Konings, danst al zijn hele leven en is eigenaar van een dansschool en ballet op Mallorca.

De bekende zangeres van het levenslied wordt door Fernando ‘zijn zus’ genoemd. De moeder van Fernando is een Konings. Op haar negende (Conny/Fernando was toen drie maanden) kwam Corrie Konings in huis. Fernando danste bij Het Nationale Ballet, maar ook bij onder anderen André van Duin en talloze andere artiesten

Podium

Van jongsaf aan had Conny de drang om op het podium te gaan staan. Uiteindelijk werd hij professioneel danser maar niet voordat hij ook jeugdprins was in het Brabantse dorp: Conny d’n Eerste. Ook was hij vaak bij optredens van huisgenote Corry die toen furore maakte op de Nederlandse planken.

Met zijn partner José had Conny een dansschool op Mallorca, later trouwde hij met een Italiaanse hoteleigenaar. Fernando heeft veel Nederlandse vrienden, zo blijkt op zijn Facebook-pagina, ondanks dat hij al decennia op Mallorca woont.

Meest bekend van ‘Fernando’ is De Vogeltjesdans, een dansje op muziek van De Elektronica’s. Iedereen kent het nog in Nederland. Volgens BN de Stem heeft de nieuwe liefde van de komiek Van Duin de danspasjes gemaakt op verzoek van zijn moeder. In de krant zei Fernando een paar jaar geleden dat hij nooit erkenning heeft gekregen voor het uitdragen van de cultuur van Sint Willibrord over de hele wereld. ,,Een lintje zou wel leuk zijn”, solliciteerde de Spaanse Nederlander destijds naar een koninklijke onderscheiding.

Mallorca

Conny stuurde toen Martin, de vriend van André, kwam te overlijden een condoleancebericht. Zo ontstond er weer contact tussen de twee artiesten die elkaar al tientallen jaren kennen door het artiestenvak. Ook het overlijden van Corrie van Gorp, die Fernando het advies gaf om zich te concentreren op de Spaanse dans, brachten hem en André van Duin dichter bijelkaar.

Volgens André van Duin vandaag in De Telegraaf is Conny heel vertrouwd. Ze zijn al twee keer gaan eten bij Joop en Janine van den Ende. Ook bij alle andere vrienden van André van Duin heeft Fernando zijn opwachting gemaakt. Van Duin vertelt dat Fernando ook zijn eerdere partner Wim goed heeft gekend. Ze gingen met elkaar op vakantie en naar partijtjes. Vervolgens vertrok Fernando naar Mallorca om te dansen: van flamenco tot showballetten bij gala’s.

André van Duin, inmiddels één dag 75 jaar oud, en Fernando de Reyes die op zijn 61e ook alleen was, zijn verliefd.

KIJKEN: HIER NAAR DE DANSENDE FERNANDO

NEEM EEN KIJKJE IN DE DANSSCHOOL VAN FERNANDO OP MALLORCA

Tags

ANDRÉ VAN DUINFERNANDO REYES

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie