Wietze kiest voor eigen geluk

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Wietze de Jager is de nieuwe presentator bij Shownieuws. Vanaf 1 oktober is de radio-dj op SBS6 te zien.

Sky Radio

Vorige week liet Wietze weten weg te gaan bij Qmusic. Sinds mei was hij al niet meer te horen op de zender, en presenteerde zijn voormalige partner Mattie de ochtendshow in zijn eentje.
Even ging het verhaal dat Wietze naar Sky Radio ging, maar Shownieuws presenteren is een logische stap: “Shownieuws draait om de wereld van media en entertainment, onderwerpen die ook in mijn radioprogramma’s een grote rol hebben gespeeld”, zegt hij tegen De Telegraaf.

Stiekem

In het voorjaar dit jaar werd bekend dat het succesvolle radioduo ruzie had. Mattie en Wietze waren aan het onderhandelen met Sky Radio, maar stiekem was Mattie ook in gesprek met Qmusic. Achter Wietzes rug om heeft Mattie een contract van 600.000 euro geregeld bij Qmusic, en stuurde daarna Wietze een bericht via WhatsApp. Wietzes heeft zich toen gelijk ziek gemeld.

Mattie gaf later zijn fouten toe in zijn ochtendprogramma. Hij zei: “Ik heb meerdere mensen een verkeerde indruk gegeven en daar moet ik van leren.  Ik heb er een enorme bende van gemaakt en daar heb ik veel spijt van.” Die woorden waren voor Wietze niet genoeg, en ook hij trok zijn eigen plan, al wist hij toen nog niet wat hij ging doen.

Ochtendshow

Nu weet Wietze het dus wel: hij ruilt radio in voor televisie en gaat Shownieuws presenteren. Mattie blijft bij Qmusic en gaat de ochtendshow in zijn eentje presenteren. Voorheen heette de show Mattie & Wietze. Zal deze vanaf heden alleen Mattie heten?

 

Tags

MATTIE VALKQMUSICSHOWNIEUWSSKYRADIOWIETZE DE JAGER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck