Wil prins Harry déze docu over Diana zien?

Wil Harry docu over zijn overleden moeder wel zien?
Door: Matthieu Slee
23-08-2022

THE PRINCESS is een nieuwe documentaire over het leven en de dood van prinses Diana. Op 31 augustus is het 25 jaar geleden dat ‘the Queen of Hearts’ om het leven kwam. Onlangs werd bekend dat haar jongste zoon de omstandigheden waaronder zijn moeder stierf, intensief heeft onderzocht. Had deze nieuwe documentaire prins Harry die moeite kunnen besparen?

Vanaf 1 september is documentaire THE PRINCESS te zien in de bioscoop. De woensdag ervoor, 31 augustus, is het een kwart eeuw geleden dat prinses Diana overleed. THE PRINCESS overspant de jaren tussen 1981 vanaf het moment dat ze voor het eerst in de media verschijnt vlak voor haar verloving met prins Charles, tot haar begrafenis in 1997. THE PRINCESS is geen speculatie over het privéleven van Diana, maar toont het publieke beeld. Van het sprookje naar de soap tot de tragedie.

Fataal
Diana blijft de gemoederen bezighouden en menigeen kan nog altijd niet geloven dat de geliefde prinses overleed door een auto-ongeluk. Al sinds haar dood doen diverse complottheorieën de ronde. Wilde iemand Diana dood hebben? Zo ja, wie? Waarom? Is haar relatie met Dodi Al-Fayed de prinses fataal geworden, zoals Diana’s schatrijke ‘schoonvader’ Mohammed altijd heeft beweerd? Volgens de schatrijke zakenman was het voor ‘sommigen’ onacceptabel dat Diana zou trouwen met een moslim.

Complot
Onlangs werd bekend dat ook Diana’s jongste zoon Harry jarenlang met vragen heeft rondgelopen. De prins die twaalf jaar was toen Diana overleed, besloot uiteindelijk zelf onderzoek te doen naar de omstandigheden waaronder zijn moeder stierf. Als Harry al denkt dat er sprake was van een complot, dan zal deze nieuwe documentaire hem niet verder helpen. Maar als hij het leven van zijn moeder wil zien aan de hand van unieke beelden, dan is THE PRINCESS ook voor hem aanrader.

Maak kans op een gratis bioscoopkaart.

Meer DenD