Wilfred Genee reageert niet op vertrek Jan Dijkgraaf

Wilfred Genee
Door: Lies Jansen
10-07-2020

Wilfred Genee heeft het sinds de VI-aflevering over de racisme-rel niet gemakkelijk. Eerder maakte Johan Derksen duidelijk dat een vertrek bij Veronica Inside niet is uitgesloten. Gisteren werd bekend dat er ‘nog’ een collega opstapt. Columnist en VI-collega Jan Dijkgraaf gaf aan niet langer columns te willen maken voor de radiovariant van Veronica Inside. Wilfred Genee reageerde echter niet op dit besluit. 

Redenen vertrek

In ‘Briefje van Jan’ maakt columnist Jan Dijkgraaf duidelijk te stoppen bij Veronica Inside. Het heersende ‘Talpa-regime’, wat zijn onderwerpkeuze voor de columns zou beperken, en de racisme-rel zijn voor Dijkgraaf de redenen van zijn vertrek. Ondanks het feit dat Dijkgraaf anderhalf jaar werkzaam was bij VI en de media dit vertrek behoorlijk hebben opgepikt, vond Genee het niet nodig erop te reageren. 

Reactie Wilfred

Gisteren had Genee zijn laatste uitzending voor de zomerstop van vijf weken. Hierin vertelde hij: ,, Of ik nog wat wil zeggen? Nee, ik wilde niks meer zeggen. Ik heb genoeg gezegd de afgelopen periode. Ik denk dat het gewoon eens tijd is om een tijdje mijn mond houden. Dan gaan we elkaar over een week of vier of vijf weer zien.”

‘Briefje van Jan’

In de brief geeft Dijkgraaf aan erg te ‘dubben’ over zijn vertrek. Het contract zou namelijk doorlopen tot 31 december en nog een waarde van €6000 hebben. ,,Ik vind 6000 euro een hele hoop geld. Maar ik vind buikpijn vanwege mijn geloofwaardigheid ook een hoge prijs”, aldus de columnist. Dijkgraaf hakte de knoop door toen hij werd gebeld met de mededeling dat hij een ander onderwerp moest kiezen. Dijkgraaf: ,,En toen kreeg ik bij hoge uitzondering een belletje. Dat ‘de redactievergadering’ even geen zin had in gezeik met Gordon. Gordon is de Talpa-ster van wie we allemaal honderd procent zeker weten dat hij bij de Talpa-leiding zou gaan janken over jullie als jullie mij dat briefje zouden laten voorlezen.” 

Meer DenD