Johan Derksen laat ‘fel’ van zich horen

Johan Derksen
Door: Lies Jansen
07-07-2020

Na een speciale aflevering van Veronica Inside om een opmerking van Johan Derksen te bespreken, barstte de bom. Het betekende een mogelijk eind van Veronica Inside. Nu doet Johan Derksen verhaal in een open brief aan de Telegraaf. Een brief met een paar duidelijke statements over een eind van het programma, het ‘niveau’ van Arie Boomsma en de directie van Talpa.

Vrede met eind programma Veronica Inside

Hoewel Derksen nog steeds van mening is dat het hier gaat om een storm in een glas water, geeft hij ook aan vrede te hebben met een einde aan het programma Veronica Inside. ,,Ik heb geen idee of u mij ooit nog terugziet in Veronica Inside, maar een mooier afscheid dan de stekker eruit te trekken na een kijkcijferrecord van 1,7 miljoen bestaat niet”, legt Derksen uit. 

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Derksen zal zich ‘nooit verlagen tot niveau Arie’

Dat Arie Boomsma na alle commotie de oproep deed aan alle adverteerders om niet langer te adverteren, zorgde zeker voor ophef. Hij krijgt er dan ook flink van langs in de brief. ,,Arie zet je dan meteen neer als een racist, om dat twee dagen later weer te herroepen; zoals ik ook al voor homofoob ben uitgemaakt, nadat ik homo’s adviseerde uit de kast te komen, omdat zo’n stap nooit erger kan zijn dan jezelf nog een dag langer verloochenen. Nou vind ik Arie geen NSB’er, maar wel de engste man van dit land. Ik zal me nooit verlagen tot een publiekelijke oproep om zijn sportschool te mijden”, is de mening van Derksen. 

Directie Talpa ‘slechts notoire opportunisten?’

De directie van Talpa was eerst zeer te spreken over de mannen van Veronica Inside. Er werd zelfs gesproken over een mogelijke talkshow: ,,Drie dagen voor de bewuste uitzending zaten René van der Gijp, Wilfred Genee en ik op het hoofdkwartier in Laren aan tafel met de Talpa-top: John de Mol, Paul Römer, Erland Galjaard en Marco Louwerens. We werden overladen met schouderklopjes: we waren spraakmakend, onderscheidend, authentiek en opiniërend.”

Echter, na de mediaoorlog hebben de Veronica Inside-mannen niets meer van de Talpa ‘heren’ vernomen. Derksen doet er nog een schepje bovenop: ,,Hebben ze nou veel verstand van televisie, of zijn het slechts notoire opportunisten?”

Massahysterie was ‘beangstigend’ 

Hoewel van Derksen geen echt excuus wordt verwacht, geeft hij wel aan zich bewust te zijn ‘van zijn beperkingen’. ,,Ik ken mijn beperkingen; ik ben niet de leukste cabaretier van Nederland, maar ik heb wel eens slechtere grappen gemaakt.” Maar alle hysterie vond Derksen zeker ‘te ver’ gaan: ,, De hysterische reacties waren ronduit beangstigend. Het hele land leek in de war en doorgaans evenwichtige mensen vertoonden paniekerig gedrag.”

Meer DenD