Willem-Alexander en Máxima trots op olympisch goud

Willem-Alexander|
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Piet Hein

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn trots op de gouden medailles die de Nederlandse sporters op de Olympische Spelen hebben gewonnen. Via social media feliciteren zij de winnaars.

Twintig medailles

We hebben inmiddels twintig medailles op de teller, dus Willem-Alexander en Máxima kunnen niet trotser zijn op de olympische sporters. Zes gouden, zeven zilveren en zeven bronzen medailles hebben we al binnen.

,,#TeamNL blijft winnen in Tokio! Sifan Hassan bleef gefocust en won met overmacht de 5000 meter. Een historische prestatie waarin zij Nederland voor het eerst sinds 1992 weer goud bezorgt op het onderdeel Atletiek bij de Olympisch Spelen”, aldus Willem-Alexander en Máxima.

Vol trots

,,De mannen waren de absolute favoriet bij de teamsprint bij het baanwielrennen. Met ijzersterke ritten maakten zij hun rol waar en grepen met een geweldige voorsprong olympisch goud. Vol trots feliciteren wij de winnaars.”

De koning is naast groot sportliefhebber erelid van het Internationaal Olympisch Comité en reist in die hoedanigheid vrijwel altijd af naar de Spelen, vaak met zijn gezin.

Zo was hij in 2018 met koningin Máxima in Zuid-Korea voor de Olympische Winterspelen van Pyeongchang en vloog hij in 2016 met het hele gezin naar Rio de Janeiro voor de Olympische Zomerspelen. Dit jaar moest hij de Spelen vanwege de coronacrisis missen.

BUZZR

Tags

Koning Willem-AlexanderKoningin MaximaMaximaOlympische SpelenWillem-Alexander

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie