Willem-Alexander mag nieuw regeringstoestel besturen

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Koning Willem-Alexander kan binnenkort in een spiksplinternieuwe cockpit zitten. Het nieuwe regeringsvliegtuig, de Boeing 737 PH-GOV, mag hij met zijn vliegbrevet namelijk besturen! De koning is namelijk bevoegd om Boeings 737 bij KLM te vliegen, en juist deze luchtvaartmaatschappij levert het onderhoud en de bemanning voor het regeringstoestel!

Undercover

Het is voor de Konings erg belangrijk om regelmatig te vliegen, want de vliegvergunning blijft enkel geldig als er een bepaald aantal vlieguren worden gemaakt. Willem-Alexander vliegt daarom vaak als piloot bij de KLM. Passagiers van het vliegtuig hebben dan geen idee dat de Koning hen naar hun bestemming brengt.

Brevet

Het vorige regeringstoestel, een Fokker 70, mocht de Koning ook besturen, maar de meeste vlieguren haalde hij toch door commerciële vluchten bij de KLM. Voor de Fokker 70 en een Boeing 737 zijn verschillende brevetten nodig, maar toen KLM een aantal jaar geleden bekend maakte alle Fokkers te vervangen door Boeings, besloot de Koning ook dat brevet te halen.

Tags

COCKPITFOKKERKLMKONING WILLEM-ALEXANDERPILOOTVLIEGENVLIEGTUIG

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck