William Rutten prijst schilderij van Peter R. de Vries: kippenvel

Door: DitjesDatjes
05-10-2022

William Rutten schrijft op Instagram hoe hij een paar maanden geleden door de ex-vrouw van Peter R. de Vries werd benaderd voor een schilderij dat ze van de misdaadverslaggever wilde maken. Het doek werd woensdagavond bij RTL Boulevard onthuld. De fotograaf schrijft bij een aantal foto’s over zijn gevoel over het kunstwerk.

“Ik kreeg zo’n prachtig verzoek enkele maanden geleden van Jacqueline de Vries, of ik wat foto’s ter beschikking wilde stellen voor een schilderij dat ze wilde maken van Peter voor haar kinderen”, schrijft Rutten over zijn bijdrage aan het werk. “Daar hoefde ik natuurlijk geen seconde over na te denken.”

De fotograaf zegt dat hij het eindresultaat “enkele weekjes geleden” al mocht zien en schrijft dat hij in het atelier van Jacqueline ademloos heeft staan genieten. “Een foto perfect naschilderen vind ik al knap, maar dan ook nog de essentie en ziel van die persoon vangen dat je kippenvel over je hele lichaam krijgt, die ervaring had ik nog nooit mogen ervaren bij het zien van een schilderij”, aldus Rutten. “De ogen deden het hem….”

Volgens de fotograaf is het “ook meer dan een schilderij, er zitten zoveel lagen in”, meent hij over het doek dat binnenkort in bruikleen in Beeld & Geluid in Hilversum komt te hangen.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD