Winne focust zich liever op goede tekst

Door: DitjesDatjes
28-08-2018

AMSTERDAM – Winne focust zich niet meer op het scoren van een hit. De tekst is voor hem belangrijker. “Ik zit niet meer in de fase van competitie over wie de grootste hit heeft. Mij gaat het om: wie schrijft de beste teksten?”, zegt de 40-jarige rapper in de Volkskrant.

“Ik ga niet de studio in om zo veel mogelijk mensen te bereiken. Het gaat voor mij om een vibe. Dat het ten koste kan gaan van het aantal oren, views en streams – dat was niet het doel”, aldus Winne. “In deze tijd draait het succes om de melodie, het is ‘beat driven’, met de refreintjes. Ik vind dat de teksten centraal moeten blijven staan, die zijn te veel op de achtergrond gekomen. Van mij mogen ze meer gewicht hebben.”

Volgens Winne is de rapwereld ook vooral “een sport voor jonge mannen” geworden. “Een jonge cultuur. De coolfactor is belangrijk. Hoe ouder je wordt, hoe minder hip of cool je bent. In mijn begintijd bestonden er regels. Je moest het ambacht beheersen en liefst ook uit een bepaalde stad komen. Nu zijn er geen regels meer”, zegt hij. “Iemand kan op een zolderkamer een gekke gimmick bedenken en viral gaan. Dat is een mooi gegeven, maar het maakt de muziek ook vluchtiger.”

 

BuzzE

 

 

TAGS

Meer DenD