Wintergasten keert terug

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Kees van der Made

Janine Abbring mag dit jaar met een nieuw seizoen van Wintergasten weer grote namen interviewen. Dat programma komt na jaren weer terug op de buis…

Wintergasten komt terug. Vanaf 27 december worden er vier afleveringen uitgezonden. Janine Abbring, die Zomergasten al presenteert, neemt de interviews op zich. Ze spreekt met Yval Noah Harari (Schrijver, schreef onder andere Sapiens, Homo Deus en 21 lessen voor de 21e eeuw), Marina Abramovic (Performancekunstenaar), Colson Whitehead (Schrijver) en Grayson Perry (Beeldend kunstenaar).

Anderhalf uur

Het programma Wintergasten werd eerder tussen 2007 en 2012 uitgezonden. Net zoals Zomergasten bestaat dit programma uit een interview van anderhalf uur met een bekende persoonlijkheid. De vragen worden gesteld aan de hand van zelfgekozen film- en televisiefragmenten. De serie is dagelijks te zien vanaf 22.10 uur op NPO 2.

Eberhard van der Laan

Janine Abbring presenteert al sinds 2017 het programma Zomergasten. Dat wordt elk jaar rond juli/augustus uitgezonden en bestaat uit zes afleveringen. Een bekende gast in Zomergasten, die Abbring ook heeft geïnterviewd, is de voormalige burgemeester Eberhard van der Laan. De uitzending met hem was één van de best bekeken afleveringen van het programma. Het trok bijna een miljoen kijkers. Van der Laan zou enkele maanden later overlijden aan de gevolgen van longkanker.

Tags

EBERHARD VAN DER LAANINTERVIEWJANINE ABBRINGPROGRAMMATELEVISIETELEVISIEPROGRAMMAZOMERGASTEN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck