Wist Leontine ervan en was dát de oorzaak van de breuk?

Misbruik jong meisje oorzaak breuk Leontine met Marco?
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Vanessa Bontje

Met de aangifte van jarenlang seksueel misbruik van een nu 22-jarige vrouw stapelen de vragen zich op. Seizoen na seizoen was Marco Borsato te zien als coach in The Voice Kids. Wie had kunnen bevroeden dat uitgerekend de empathisch ogende Borsato hiervan beschuldigd zou worden? En: was dít de ware reden van de breuk met Leontine?

Na maandenlange speculaties op online roddelkanalen over grensoverschrijdend gedrag met minderjarigen, is maandag daadwerkelijk bij de politie aangifte gedaan tegen Marco Borsato. Zijn zorgvuldig opgebouwde imago lijkt daarmee in rook op te gaan. De zanger, die begin jaren negentig zijn droom in vervulling zag gaan door het winnen van de Soundmixshow, ziet opnieuw, maar wellicht nu voorgoed, zijn zangcarrière als een kaartenhuis ineenstorten.

Mismanagement

Na grote hits als Dromen zijn bedrog en De Waarheid nam Borsato een steeds steviger positie in in de Nederlandse muziekwereld. Uiteindelijk richtte hij zelfs een eigen productiemaatschappij op: The Entertainment Group. Wegens mismanagement ging dat bedrijf in 2009 ter ziele en er restte Borsato weinig anders dan, varend op zijn talent en het imago ‘ideale schoonzoon’, zijn muzikale loopbaan opnieuw op te bouwen.

Affaire

Maar toen werd het 2019. Een jaar waarin het venijn in de staart bleek te zitten. Geruchten over een affaire met pianiste Iris Hond doken op. En dat was niet het enige verhaal over buitenechtelijke liefdesescapades waaraan Borsato zich zou hebben bezondigd. Een verwijdering en uiteindelijk in 2020 zelfs een scheiding van de moeder van zijn kinderen, Leontine Ruiters, was uiteindelijk onafwendbaar. Vanwege een burn-out gaf Borsato tijdens de finale van The Voice Kids van 2020 zijn stoeltje als jurylid over aan zangeres Ilse DeLange.

Aangifte 

In medialand is nu een storm aan verhalen losgebroken. De een weet te vertellen dat het al bijna ,,twee jaar geleden” was dat de eerste geruchten over seksueel overschrijdende gedragingen van Borsato gingen. Een ander spreekt van ,,een jaar”. En ondertussen ligt er een aangifte tegen de zanger, die volgens het slachtoffer, zeven jaar geleden met zijn misbruik zou zijn begonnen; drie jaar na zijn eerste aantreden als jurylid van The Voice Kid

Waarheidsgehalte

Opvallend is dat in meerdere verhalen over overspel de naam van Maan de Steenwinkel is gevallen. Zij heeft nooit uitlatingen gedaan over het waarheidsgehalte van die geruchten. Toen vervolgens de naam van Iris Hond viel en ook nog eens de medewerkster van Borsato ,,die net als Hond ook een dierennaam heeft” werd aangenomen dat dát de reden was van de breuk tussen Marco en Leontine. Maar daar worden steeds vaker vraagtekens bijgezet.

Advocatenechtpaar

Wist Leontine toen al waarvan haar, toen nog, echtgenoot werd beschuldigd? Was dat de ware reden van de breuk? Volgens advocatenechtpaar Knoops, dat de zanger bijstaat, ziet Borsato het onderzoek met vertrouwen tegemoet: „De aangifte is duidelijk een reactie op het door mij aangevraagde onderzoek bij het Openbaar Ministerie. Het is goed dat er nu een aangifte ligt, want die kan dan betrokken worden bij het onderzoek dat ik heb gevraagd.”

Tags

aangifteLeontine BorsatoLeontine en MarcoMarco Borsato

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie