Witzier: belangrijk dat mensen hun verhaal delen in The Passion

Door: DitjesDatjes
01-04-2021

Tijdens de komende eerste editie van The Passion onder de vlag van KRO-NCRV vertolken Trijntje Oosterhuis en Anita Witzier respectievelijk de rol van Maria en verslaggever. De dames kijken ernaar uit om op Witte Donderdag het paasverhaal én de verhalen van betrokken personen op televisie te mogen overdragen.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Vorig jaar ging het feest voor Trijntje, die toen ook de rol van Maria zou spelen, vanwege de coronacrisis niet door. Maar deze editie is ze er wel bij, al ziet die er gezien de maatregelen wel anders uit natuurlijk. “Zonder publiek zal het wel echt heel anders zijn, want normaal staan er zó veel mensen. Dat lijkt me echt bijzonder”, zegt de 48-jarige zangeres. “Maar het is nu wel intiem, want je zingt de mensen op tv thuis toe.”

Anita vervult deze editie de rol van verslaggever en is dus verantwoordelijk voor het delen van de verhalen van de gewone mensen op straat. “Ik wil mensen uit het hele land met elkaar verbinden. De mensen die ik spreek hebben dan ook een belangrijke rol”, vindt ze.

Huidige tijdsgeest

Volgens Trijntje past de rol van Maria uitstekend bij de tijd waarin we nu leven. “Het gaat over het verdragen en incasseren van groot verdriet, daar zitten gelijkenissen met nu in”, vindt ze. “Mensen kunnen zich ermee identificeren. We doen het allemaal samen, maar hoe weten we hoe dat kan? Dat vergt anders denken en Maria is daarvan een liefdevol voorbeeld.”

Ook Anita sluit zich daarbij aan. Zij is dus naar eigen zeggen maar “een klein onderdeel” van KRO-NCRV’s The Passion, maar vertelt wel de verhalen van de gewone mensen op straat. “Heel veel mensen hebben behoefte aan liefde, troost en verbinding. Het is belangrijk dat zij hun verhaal kunnen vertellen.”

Anita gaat het naar eigen zeggen op haar eigen manier doen door onder meer “nieuwsgierig te zijn” naar de verhalen van de mensen. Een andere rol had ze zichzelf dan ook niet toebedeeld. “Als ik kon zingen was ik graag Maria geweest, maar ik kan niet zingen”, grapt ze.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD