Woede in Spanje over uitspraak Máxima: ‘Relatie met Letizia bekoeld’

Relatie Máxima Letizia lijkt bekoeld
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Een uitspraak die koningin Máxima in het verleden heeft gedaan over de Spaanse koningin Letizia, zorgt nog altijd voor woede in Spanje. Sterker nog: de band tussen de twee koninginnen is daardoor nog altijd bekoeld. Wat is er gebeurd?

De verbondenheid tussen Spanje en Nederland gaat ver terug. Zo was prinses Beatrix getuige van het huwelijk in Athene van koningin Sofía en koning Juan Carlos, waarmee opnieuw de warme band tussen beide koningshuizen werd aangetoond. Maar de band tussen koningin Máxima en koningin Letizia is allesbehalve warm te noemen. En dat heeft allemaal te maken met een uitspraak die Máxima in het verleden heeft gedaan…

Woede

Tijdens een officiële reis naar Spanje vroeg een journalist aan Máxima of ze prinses Letizia zag als de ideale persoon om in de toekomst koningin te worden. ,,Daar kan ik geen antwoord op geven”, zei Máxima. Het wekte destijds de woede van heel Spanje op. Volgens Spaanse media kan Letizia de uitspraak van Máxima niet vergeten, waardoor de band tussen de twee koninginnen nog stééds bekoeld is.

Eerste ontmoeting

Maar ondanks de bekoelde band is Máxima altijd een groot fan van Spanje geweest. Zo vond de eerste ontmoeting met koning Willem-Alexander daar plaats. Ze ontmoetten elkaar in april 1999 tijdens een Spaans feest in Sevilla. Máxima was uitgenodigd om foto’s te maken, maar als ze een lange blonde jongeman op de foto zet wordt hij boos. Gelukkig heeft dat niets tussen Máxima en Willem-Alexander verpest, want diezelfde avond zou het stel nog samen de dansvloer onveilig hebben gemaakt. Máxima grapte nog tegen haar vriendinnen dat de Nederlandse jongen ‘als een plank’ danst, niet wetende dat hij jaren later haar echtgenoot zou worden.

Tags

KONING WILLEM-ALEXANDERKONINGIN LETIZIAKONINGIN MAXIMA

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck