Woedende Erica Meiland pakt pistool: ‘Ik wilde hem bang maken’

Erica Meiland|erica meiland
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Eva Steins

De Erica die we in Chateau Meiland zien wordt vaak vergeleken met een ‘koele kikker’. Waar man Martien en dochter Maxime het geregeld uitgillen, houdt Erica het hoofd koel. Maar nu blijkt dat er ook een flink vuur in haar wakkert. Op wie ging Erica met een pistool af?

Het verhaal begint bij de heftige jeugd van Maxime. In het boek ‘Martien, van burgermeesterszoontje tot kasteelheer’ is te lezen hoe Maxime een flink losgeslagen puber was, die meerdere keren in de problemen kwam. Zo werd er bijvoorbeeld een seksfilmpje van haar verspreid en dat ze werd gedrogeerd door een Griekse jongen. Dat laatste zorgde voor een woeste Erica die het heft in eigen handen nam.

Pistool

In het boek vertelt Erica hoe zij ingreep toen ze erachter kwam dat haar jongste dochter was gedrogeerd.

,,Maxime had gezegd dat hij anti-kraak in een oude school zat,’ aldus Erica. De woede dreef haar tot het uiterste. ,,Ik had nog een alarmpistool van mijn vader dat eruit ziet als een echt pistool. Dat nam ik mee en reed naar Lisse.”

Erica was op oorlogspad en wist met behulp van Maxime precies waar ze de jongen kon vinden.

,,Maxime had wel gezegd waar-ie woonde in dat gebouw, in welke vleugel. Ben ik om het gebouw heen gelopen en heb ik heel veel steentjes tegen die ruit gegooid. Maar er gebeurde natuurlijk niks.”

Zelfverdediging

Erica wilde het bijna opgeven, totdat er iemand aan kwam. ,,Totdat er een gozer kwam aanfietsen die mij aansprak over die steentjes. Dat bleek zijn broer.”

Erica trachtte via de broer in contact te komen met de man die Maxime had gedrogeerd, maar die vertelde haar dat de man niet thuis was. ,,Gelul natuurlijk, maar ik kon niks beginnen”, vertelt Erica.

Keukenmes

Pas later kwam Erica tot bezinning en realiseerde zij zich dat het ook verkeerd had kunnen aflopen als zij de man wel had gekruist.

,,Want als ik daar binnen was gekomen en hij had een keukenmes gepakt, omdat ik een pistool had, hadden ze het nog op zelfverdediging kunnen gooien. Allemaal heel link. Maar ik dacht gewoon: ik wil die gozer bang maken. Dat-ie weet wat-ie gedaan heeft. En dat-ie kapt met dit soort dingen.

LEES OOK:

Betekent ‘bouwval’ Chateau Marillaux de ondergang van de Meilandjes?

Tags

ERICA MEILANDMAXIME MEILANDPISTOOLSEKSVIDEOUITGELEKT

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck