Woedende Louis van Gaal tegen journalist NOS: ‘Je bent een valse man’

Louis van Gaal boos op journalist van de NOS.
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Het was een vrolijke avond voor Louis van Gaal. De voormalige bondscoach ontving een oeuvre-prijs tijdens het gala van de eredivisie-awards. Alleen een NOS-journalist bedierf de feestvreugde toen hij probeerde Van Gaal een uitspraak te ontlokken over de prestaties van zijn opvolger Ronald Koeman. ,,Je bent een valse man”, beet Van Gaal de verslaggever toe. ,,Tot ziens”, waarna Van Gaal wegliep.

Even daarvoor had Van Gaal een ferme uitspraak gedaan over de successen van wereldkampioen Argentinië, de ploeg die Oranje versloeg op penalty’s. ,,Ik denk dat het vooropgezet spel is”, zei Van Gaal over de overwinning van de Argentijnen. De bondscoach maakt zichzelf geen verwijten over zijn aanpak in Qatar. ,,De beslissingen waren allemaal heel logisch.”

De clash met de NOS-verslaggever is opmerkelijk, want daarvoor had Van Gaal in zijn speech nog het boetekleed aangetrokken over zijn omgang met de media. ,,Ik had het met de media op een andere manier kunnen doen. Over het algemeen ben ik heel emotioneel en verhef ik mijn stem, dan zou het beter zijn als ik het veel rustiger had gedaan.”

Van Gaal zei dat hij onlangs is geopereerd en dat hij tot 19 september rust moet nemen. Zie HIER de video.

Tags

LOUIS VAN GAALNOSWK VOETBAL

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck