Woedende Op1-redactie overwoog te staken vanwege politiek gekonkel NPO-bonzen

op1-redactie en medewerkers hebber overwogen te gaan staken vanwege NPO-besluit.
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Redactie en medewerkers van de talkshow Op1 hebben overwogen om in staking te gaan naar aanleiding van het bruuske besluit van de NPO-top om Op1 te stoppen. Uiteindelijk besloten de medewerkers toch de uitzending van donderdagavond te laten doorgaan. De presentatoren Sven Kockelman en Fidan Ekiz gooiden met een verklaring wel de knuppel in het onderhoek, live op tv.

Volgens Ekiz, die al eerder een talkshow met Renze Klamer waarvoor ze werkte abrupt zag eindigen, suggereerde dat er een politiek besluit van de NPO-leiding aanleiding is voor het stopzetten van Op1. De talkshow met veel invloed van Omroep WNL wordt vervangen door het linkse Khalid & Sophie van BNNVARA.

‘Onprofessioneel’

Ekiz haalt hard uit: ,,Ik vind het onprofessioneel. Ik vind het onzorgvuldig. En Ik vind het eigenlijk ook heel zorgelijk. Omdat we ook begrijpen dat er deels een politiek besluit aan vooraf is gegaan. Ik heb daar vragen over. We horen dingen als dat Op1 Wilders groot gemaakt zou hebben en dat NPO een links progressief front moet vormen. Ik wil weten of dat klopt en ik vind dat de publieke omroep er moet zijn voor het publiek en dat de publieke omroep niet gedragen mag worden door politieke belangen en al helemaal niet als dat gebeurt over de ruggen van medewerkers hier die keihard werken achter de schermen voor dit programma en door hun loyaliteit in zekere zin te misbruiken.

Bij nacht en ontij

Sven Kockelman is woedend over het feit dat de medewerkers het nieuws in de krant moesten lezen.,,Het was voor ons een wat moeilijke dag, zeker ook voor alle medewerkers van dit programma die gisteren uit de krant moesten vernemen dat na 4,5 jaar werken, bij nacht en ontij, 7 dagen per week bij kabinetscrises en bij oorlogen, bij corona het doek voor dit programma valt.”

Het besluit om Op1 te laten vervallen wordt veroorzaakt doordat Eva Jinek in de herfst van 2024 haar show mag gaan maken op het tijdstip van Khalid & Sophie. BNNVARA heeft met de NPO-leiding bekokstoofd dat Khalid & Sophie mag gaan uitzenden op het late tijdstip van Op1. De medewerkers van Op1 staan volgend jaar op straat, evenals de hoofdredacteur Herman Meijer, die recent nog de overstap maakte van Khalid & Sophie naar Op1.

De woede is groot bij de medewerkers. Ze voelen zich als oud vuil behandeld.

DenD wil uw mening weten

Tags

EVA JINEKFIDAN EKIZNPOOP1SVEN KOCKELMAN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck