Woedende Telegraaf boycot nieuwe programma Twan Huys

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Redactieleden van De Telegraaf schuiven voorlopig niet aan in het nieuwe programma van Twan Huys bij RTL4. De redactie boycot Huys omdat die niet meteen afstand heeft genomen van de zogenaamde grap van Tommy Wieringa.

Wieringa zei vlak na de aanslag op de redactie van De Telegraaf, dat dat hoog tijd werd.

Hoewel Huys in een vooraf opgenomen verklaring bij RTL Boulevard zegt spijt te hebben van het niet adequaat veroordelen van de ‘grap’ van Wieringa, is dat volgens misdaadverslaggever van De Telegraaf John van den Heuvel niet genoeg.

Van den Heuvel is niet onder de indruk. ,,Mijn collega’s van De Telegraaf zijn woest”, zei Van den Heuvel, die aankondigde dat er een breed ongenoegen leeft op de redactie van De Telegraaf.

,,Omdat ik niet helemaal onbevooroordeeld ben, heb ik even met wat collega’s gebeld bij De Telegraaf. Van: ben ik nou gek of? Die waren ook woest. Mijn directe collega’s Mick van Wely, Saskia Belleman en Paul Janssen waren ook allemaal woest. Die zeiden: ‘We gaan niet meer bij Twan Huys zitten op deze manier.’ Als een collega van ons zich zo gedraagt in zo’n zaak dan hoeft het van ons niet meer. Je kunt toch op zijn minst duidelijk maken of uitstralen dat je daar enige afstand van neemt?”

Tommy Wieringa was dinsdag op het congres van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) in Maastricht om te spreken over ‘de grens’. Dat was het thema van de bijeenkomst, waar het ging over bedreigingen aan het adres van bestuurders. Toen gespreksleider Twan Huys de aanslag op De Telegraaf ter sprake bracht, reageerde Wieringa met: “Nou dat werd tijd”, wat tot gelach in de zaal leidde.

In tegenstelling tot Huys, heeft Wieringa geen spijt: “Iedereen in de zaal begreep dat het een grap was”, zei hij woensdag. “De Telegraaf is niet mijn krant, maar ik dacht dat ze daar wel tegen een stootje konden. Het was een aanslag op een deur. Het is wat anders als mensen gewond waren geraakt.”

 

BuzzE

 

 

Tags

De TelegraafJohn van den HeuyvelTwan Huys

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie