Wordt Gordon lachend rijk bij Talpa?

Gordon is weer thuis
Door: Charlotte Wijnen
09-06-2021

Na zijn tv-scheiding met Gerard Joling, kan Gordon nog maar rekenen op weinig kijkcijfers. Maar of hij nou scoort of niet, door zijn contract bij Talpa krijgt hij gewoon vorstelijk betaald.

Gordon heeft in die paar jaar bij Talpa een hoop programma’s gemaakt. Maar geen van die programma’s scoorden bij de kijkers. Na het succes van programma Joling & Gordon over de vloer in 2005, gaat Gordon van flop naar flop.

Dieptepunt

Gerard Joling en Gordon waren het ‘goudenduo’, maar wanneer Gordon alleen een programma maakt, scoort het voor geen meter. Bij RTL4 schitterde het duo in programma’s als Geer & Goor en The Voice Senior, maar sinds Gordon solo bij Talpa onder contract zit, is het hek helemaal van de dam.

Bij Talpa heeft hij een aantal programma’s gemaakt zoals Mars tegen Venus, De Gordon tegen Dino Show, DanceSing en meest recent The Cube. Maar geen van die programma’s waren een succes.

The Cube, dat tot vorige week op de buis te zien was, bereikte met de laatste aflevering een dieptepunt. Slechts 269.000 mensen keken naar het programma.

Miskoop?

Maar of Gordon nou scoort of niet, hij krijgt natuurlijk gewoon betaald. Hij staat tot en met 2023 onder contract bij Talpa, waar hij wel 900.000 euro op jaarbasis verdient. Is Gordon een miskoop geweest?

Binnenkort zien we Gordon in de jury van K2 Zoekt K3. Volgens Angela de Jong is het bedoeld om Gordons tv-carrière uit het slop te trekken. ,,Misschien is dat wel de reden. Dat ze Gordon erin gezet hebben zodat hij ook eens goede kijkcijfers heeft op SBS 6”, aldus Angela in het AD. ,,Dat kun je een sneer noemen, maar het is een feitelijke constatering.”

Meer DenD