Wordt het chateau van de Meilandjes ooit verkocht? Prijs met half miljoen gedaald

Chateau Meiland weer goedkoper
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Opnieuw een flinke domper voor Martien en Erica Meiland. Het chateau in Frankrijk is nog altijd niet verkocht en daarom hebben ze een drastisch besluit moeten nemen. Ze hebben de vraagprijs opnieuw verlaagd, wat betekent dat ze in totaal al een half miljoen zijn gedaald…

1,25 miljoen

Het bekende kasteel van de Meilandjes, Chateau Marillaux, staat al sinds juni vorig jaar te koop. Het werd toen te koop gezet voor een vraagprijs van 1,25 miljoen euro, maar al snel kwam de familie erachter dat het chateau nooit voor die prijs verkocht zou worden. Niet lang daarna verlaagden ze de prijs naar net onder de miljoen, 998.000 euro.

Maar ook voor deze prijs kwam er geen koper. Martien liet destijds wel weten dat er een aantal potentiële kopers zich hadden gemeld en in een eerder seizoen van Chateau Meiland leek het er zelfs op dat de verkoop rond was. Maar de Nederlandse koper bleek positief getest te zijn op corona, waardoor de notarisafspraak niet door kon gaan. Erica beweerde toen dat uitstel geen afstel betekende. Toch haakte de koper af.

Drastisch besluit

Omdat er sindsdien ook geen andere potentiële kopers zich hebben gemeld, heeft de familie een drastisch besluit moeten nemen. Ze hebben opnieuw de vraagprijs met tonnen verlaagd naar 795.000 euro, zo laat Erica aan Shownieuws weten. Dat betekent dat ze in totaal bijna een half miljoen in prijs zijn gedaald.

Het chateau lijkt een blok aan hun been te zijn en de Meilandjes lijken niet van plan om ooit nog terug te keren naar Frankrijk. In januari 2020 zijn ze namelijk al uitgeschreven bij de Franse Kamer van Koophandel. Volgens BekendeBuren schatten lokale makelaren het chateau op een prijs van vijf of zes ton, dus het is nog maar de vraag of de familie het chateau ooit verkocht krijgt.

Tags

CHATEAUCHATEAU MEILANDERICA MEILANDERICA RENKEMAMARTIEN MEILANDMAXIME MEILANDMEILANDMEILANDJES

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck