Youp en Arie nog niet klaar met elkaar

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Lies Jansen

De oproep van Arie Boomsma om adverteerders niet langer te laten adverteren tijdens het programma Veronica Inside, schoot bij Youp van ’t Hek totaal in het verkeerde keelgat. De twee mannen laten zich dan ook duidelijk horen in de media. Zo begon dit weekend met een column van Youp in het NRC, waarna Arie een statement maakte op zijn Instagram.

‘Inktlap’

In zijn column schreef Youp ‘angstig’ te zijn dat Arie hem ziet lachen om verkeerde humor. ,, Humor die niet past in de huidig tuttige tijdgeest. En iedereen weet: de beste grappen groeien aan de rand van het ravijn. Maar als Arie mij hoort of ziet lachen om een foute mop dan ben ik de Sjaak”, zo omschrijft de cabaretier. Maar Youp doet er nog een schepje bovenop. Nadat Youp duidelijk maakt dat Arie ‘opperbevelhebber is van het almaar uitdijende gutmenschenbataljon’ eindigt hij zijn column met: ,,(…) Die gereformeerde inktlap van een Boomsma heeft gewoon geen gevoel voor humor.”

‘Makkelijk is meestal niet de juiste weg’

Dit bericht kon Arie niet aan zich voorbij laten gaan. Arie vertelt op zijn Instagram dat hij niet vaak gehoor geeft aan columns of reacties waarin hij wordt besproken, omdat het hem niet ‘zoveel uitmaakt’. Maar nu wilde hij zijn boodschap toch duidelijk maken: ,,Je mag racistische dingen roepen. Maar waarom zou je dat willen?” Zwijgen wil Arie omtrent dit onderwerp duidelijk niet: ,,Zwijgen bespaart een hoop onrust, en heel veel negatieve energie. Maar weet je, als iedereen zwijgt uit angst ervan langs te krijgen, verandert er nooit iets. (…) Dus laat ik dat maar even niet doen. En toch reageren vandaag. Makkelijk is meestal niet de juiste weg.”

Tags

ARIEARIE BOOMSMABOOMSMAEONRCYOUPYOUP VAN 'T HEK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck