Youp over corona: ‘randje leven en dood’

Door: Jessie Baltus
11-04-2020

Youp van ’t Hek (66) lag onlangs in het ziekenhuis met ,,een loepzuivere corona”. De cabaretier vertelt over zijn vreselijke ervaring met het virus in zijn NRC-column. ,,Ik lag te spartelen op het randje van leven en dood.”

‘Hoestte de ramen uit het AMC’

Van ’t Hek beschrijft dat hij het een maandje erg moeilijk had met het coronavirus. ,,Ik hoestte tien dagen de ramen uit het AMC. Ik blafte daar zo hard dat men uit voorzorg het hele ziekenhuis maar heeft dichtgegooid. Zelfs de automobilisten op de A2 mochten gewoon weer 130. Minder kans op besmetting,” grapt de cabaretier in zijn column.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Wanhopig

Maar veel plaats voor grappen is er niet, hij vertelt dat het kantje boord was. ,,Lag een paar weken geleden wanhopig te spartelen op het randje van leven en dood.” Om vervolgens weer door te gaan met een grapje, zoals we hem kennen: ,,Wie of wat me er uiteindelijk doorheen sleepte? De mededeling dat het Songfestival niet doorging. Toen dacht ik: Dat is goed nieuws. Nu blijf ik nog even!”, schrijft Van ’t Hek.

Meer DenD