Youp van ’t Hek verlaat ziekenhuis

Door: Ditjes en Datjes
03-11-2019

Youp van ’t Hek is ontslagen uit het ziekenhuis. Dit laat de cabaretier weten via zijn eigen Twitter account. Hij zegt zelf weer gezond thuis te zijn.

‘Dank! Dank! Dank!’

,,Alle lof voor de aardige mensen van het Rotterdamse Erasmus MC! Ben weer gezond thuis! Dank! Dank! Dank!” schrijft Youp in zijn Tweet. Afgelopen vrijdagavond werd de cabaretier namelijk onwel tijdens zijn optreden in het Luxor Theater in Rotterdam. Uit voorzorg werd hij direct naar het ziekenhuis gebracht. Zelfs zijn optreden die op zaterdagavond, ook in het Luxor, zou plaatsvinden werd al afgeblazen voordat de 65-jarige onwel werd.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Meer duidelijkheid

De oorzaak van zijn abrupte ziekenhuisbezoek is voor alsnog niet bekend. Er wordt verwacht dat Van ’t Hek aankomende week hier meer duidelijkheid over zal scheppen. Eerder liet het management aan RTL Boulevard weten dat Youp wel gewoon de gehele tijd benaderbaar is geweest. ,,Hij is goed aanspreekbaar”, aldus het management.

Fans gerust gesteld

Youp krijgt al snel veel reacties op zijn bericht via Twitter. Zo schrijft een volger: ,,Ja Youp. Voetballen kunnen we hier niet, maar Amsterdammers oplappen; geen probleem. Beterschap kerel en kalm aan!” en ,,Een spoedig herstel gewenst en weet dat ik niet zonder je wekelijkse waarheden kan!” waarop de fan duidt op zijn wekelijkse column in het AD.

Hartoperatie

Youp is al eens eerder onwel geworden op het podium waardoor hij zijn show abrupt moest stoppen. Zo’n vier jaar geleden had de cabaretier zijn gehele tour afgezegd nadat hij meerdere malen onwel was geworden tijdens zijn optredens. Vervolgens werd hij in 2015 geopereerd aan zijn hart en in 2016 was de cabaretier gewoon weer van de partij.

Meer DenD