YouTube-sensatie Nienke Plas verovert de theaters

Door: Vanessa Bontje
31-03-2019

Het is een droomscenario voor elke ambitieuze vlogger: bekend worden zoals Nienke Plas dat in no-time werd en binnen drie jaar je eigen theatershow. Eigenlijk overkwam het de 33-jarige Purmerendse per ongeluk toen ze op een avond balend alleen thuis op de bank zat. Haar vriend Resley was namelijk bij een feestje waar Nienkes grote idool Lady Gaga optrad. Mokkend zat ze thuis, verveelde zich te pletter en besloot een video te maken over haar frustraties. Een uitstekende keuze, zo bleek!

Het filmpje werd door Nienke, die niet op haar mondje is gevallen, op haar Facebook-pagina geplaatst. Vierhonderd social media-vrienden lachten zich een ongeluk om de uitspraken die Nienke allemaal deed en staken dat niet onder stoelen of banken. De reacties waren zelfs zó enthousiast, dat vriend Resley haar aanraadde om de video op YouTube te zetten. Dat had hij niet slecht bekeken! Binnen de kortste keren ging het filmpje viral. En zo verscheen er op 3 mei 2016 een nieuwe ster aan het vlog-firmament: Nienke Plas.

Met humor en zelfspot brengt Nienke op haar eigen kanaal haar leven met Resley en hun zoontje Frenky-Dean in beeld. En dat wordt zeer gewaardeerd, zo is gebleken: wekelijks heeft ze meer dan 600.000 views, waarmee ze zich onder de grote YouTube-namen mag scharen.

Ondertussen bouwt Nienke gestaag door aan een carrière in de showbizz vertelt ze aan DenD. ,,Vroeger werkte ik in de sales. Maar eerlijk gezegd had ik als klein meisje al grote belangstelling voor cabaret. Ik deed workshops, zong ook, maar eigenlijk had ik niet de ballen om door te zetten.”

Door de Lady Gaga-video kreeg de wens om in de entertainment terecht te komen als het ware een tweede kans. ,,Het is echt mijn ding, alles wat ik nu doe. Ik vlog, maak grappen, zing en heb een eigen theatertour die binnen de kortste keren uitverkocht was.”

Hoe gaat ze om met alle plotselinge aandacht? ,,Het is bizar, de fanbase groeit alleen maar. En ik krijg heel weinig haat-reacties”, vertelt ze. ,,En als er wel negativiteit in de comments komt te staan, dan halen we het gewoon weg. We richten ons op het positieve.”

Ondertussen heeft Nienke zoveel werk, dat haar baan in de verkoop aan de wilgen is gehangen. ,,Het vereist veel plannen en focus om alles te doen wat we nu ontwikkelen”, zegt Nienke. ,,Ik ben ook blij dat Resley mijn management doet, we hebben samen de grootste lol. Ik vind ons een gouden formule.”

Plannen voor de toekomst zijn er dan ook te over. Naast de theatershows die in volle gang zijn, zitten er een aantal dingen in de pijplijn waarover Nienke nog even haar mond moet houden. Wat ze wel kwijt wil, is dat haar merchandise-assortiment flink wordt uitgebreid.

,,Soms denk ik wel eens holy fuck, ik heb zó hard gewerkt om hier te komen. Ik voel me echt gezegend.”

Alles uit DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen