Zangcoach doet boekje open over The Voice: ‘Ik voel me schuldig’

Zangcoach voelt schuld in TVOH schandaal
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Babette Labeij, de bekendste zangcoach van Nederland, reageert voor het eerst op de wantoestanden die zich afgespeeld hebben bij The Voice of Holland. Ze heeft er niet eerder over willen praten omdat ze zich schuldig voelt. ,,Ik was onderdeel van die cultuur.”

Nu, anderhalf jaar na de BOOS-uitzending, wil Babette pas over The Voice praten. ,,Dag 1 na de uitzending leefde ik vol ongeloof in een roes”, vertelt ze in gesprek met De Telegraaf. ,,Op dag 2 heb ik alle contacten verbroken. Ik wilde mij ervan distantiëren en er voor slachtoffers zijn. Op mijn zangscholen heb ik ouderavonden georganiseerd, niet omdat ik mijn straatje schoon wilde vegen, maar om te helpen. En ik ben heel kritisch naar mijzelf gaan kijken.”

‘Ik was er onderdeel van’

Babette voelt zich schuldig. ,,Niet omdat ik het heb toegelaten, maar omdat ik onderdeel ben geweest van een cultuur die blijkbaar ruimte bood voor grensoverschrijdend gedrag. En als er iets is wat ik niet wil…”

Geluiden over grensoverschrijdend gedrag heeft Babette nooit gehoord, maar ze heeft wél mensen in belangrijke posities seksistische grappen horen maken. ,,Dat waren vooral collega’s onderling”, legt ze uit. ,,Ik heb bij The Voice alleen nooit gemerkt dat er iets grensoverschrijdends tegen een kandidaat werd gezegd. In ieder geval niet in mijn bijzijn.”

Grenzen aangeven

Volgens Babette moet je in deze wereld mondig zijn en duidelijk je grenzen durven en kunnen aangeven, iets wat niet iedereen kan. ,,Wat als je dat niet bent of er wordt zo tegen je dochter of zoon gesproken? In mijn geval ging het niet om een machtsverhouding. Maar als jij een nare ervaring hebt met de zwager van de hoogste baas, dan is hier wel degelijk sprake van.”

Tags

THE VOICE OF HOLLAND

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck