Zangeres Margriet Eshuijs op 70-jarige leeftijd overleden

House for sale zangeres overleden
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Nikola van Krieken

Margriet Eshuijs, de zangeres van de band Lucifer, is donderdagavond op 70-jarige leeftijd overleden. Dat laat haar partner Maarten Peters weten aan het ANP. 

Lucifer

Eshuijs begon haar zangcarrière bij de Marileens in 1964. Maar in 1972 brak de zangeres pas echt door met de oprichting van de popgroep Lucifer waar Hennie Huisman drummer was. In 1974 brak de band door met het de hit House for Sale, dat nu op nummer 1519 in de Top 2000 staat. Het nummer werd op Tweede Kerstdag uitgezonden. Kort daarop overleed de zangeres. Na Lucifer startte ze een solocarrière waarbij het nummer Black Pearl dat ze in 1982 uitbracht de grootste hit was.

Prijzen

Voor haar werk ontving Eshuijs meerdere prijzen, waaronder drie Edisons voor de nummers ‘On The Move Again’ en ‘Black Pearl’ en het album ‘Right on Time’. Ook ontving de zangeres een Gouden Harp voor het album ‘Sometimes’.

“Als wonderkind bespeelde ze alles”

Hennie Huisman zegt tegen De Telegraaf dat hij er kapot van is: “Ik kan haast niet geloven dat Margriet er niet meer is. Vorige week heb ik nog met haar ge-appt en met kerst ontving ik een prachtige kerstkaart. Ziek was ze al minstens anderhalf jaar, kanker, maar daar wilde ze niets van weten. Daarmee bedoel ik: ze wilde het niet aan de grote klok hangen.”

“Ik ben hier echt een beetje kapot van, want Margriet was zo’n lief, warm en sociaal mens die ik al vanaf mijn elfde kende. Als wonderkind bespeelde ze alles. Van accordeon tot gitaar tot orgel en mellotron. In oktober vierde ze nog haar zeventigste verjaardag en dan is het nu ineens afgelopen. Zeer verdrietig en veel te vroeg. Margriet had een oude dame van 92 moeten worden.’

maatschappelijke rol

Met haar muziek wilde ze ook iets goeds doen voor de wereld. Daarom zette Eshuijs zich samen met haar partner in voor het lot van kankerpatiënten en hun naasten door onder andere muziek te verzorgen rondom het jaarlijkse Alpe d’HuZes-evenement.

Eshuijs was al enige tijd ernstig ziek. De uitvaart vindt in besloten kring plaats.

Tags

MUZIEKOVERLEDENTOP 2000ZANGERES

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck