Zet Spaanse koning zijn vader uit het paleis?

Spaans koningshuis
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Lies Jansen

Onderzoek naar een smeergeldaffaire zorgt voor meer gerommel in het Spaanse koningshuis. In deze affaire zou mogelijk de Spaanse oud-koning Juan Carlos betrokken zijn geweest. Zijn zoon, koning Felipe, heeft duidelijk gemaakt maatregelen te zullen treffen tegen zijn vader. Eerder kondigde koning Felipe al aan af te zien van de erfenis van zijn vader. Ook ontnam Felipe de jaarlijkse toelage voor zijn vader van zo’n €194.000 per jaar. Nu neemt Felipe waarschijnlijk nog een extra stap. 

‘Paleis uit of naar het buitenland’

Op Radio 1 legt correspondent Rob Zoutberg uit wat dit kan betekenen voor Juan Carlos. ,,Of hij zal uit zijn paleis uit Madrid worden gezet. (…) Of hij zal naar het buitenland worden gestuurd”, aldus de correspondent.

Het imago van Juan Carlos veranderde vanaf 2011. Toen de oud-koning mogelijk heeft bemiddeld bij de aanleg van een hogesnelheidsspoor in Saudi-Arabië. Hiervoor zou Juan Carlos 65 miljoen euro hebben gekregen. Ook werd hij beschuldigd van meerdere buitenechtelijke relaties. 

Olifantenjacht

Een paar jaar geleden was de oud-koning nog in het nieuws, omdat hij op een bedreigde diersoort in Botswana ging jagen. Tijdens de olifantenjacht brak Juan Carlos zijn heup, waardoor de media het oppikte. 

Tags

KONING FELIPEKONING JUAN CARLOSSPAANSSPAANS KONINGSHUISSPAANS KONINGSPAARSPANJE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck